Ben jij van plan om de komende jaren nog lekker op honk te blijven zitten en je huis voorlopig niet te verkopen? Dan is het wellicht voordelig om eens te kijken naar verduurzaming van je woning. Niet alleen is dit een goed idee om het milieu zoveel mogelijk te helpen, maar ook kan het je maandelijkse lasten op lange termijn verlagen. Denk hierbij aan de energierekening. Daarnaast zijn duurzame huizen meer gewenst op de woningmarkt, waardoor het een goede investering is voor later. Wellicht wil je toch eens dit huis verkopen en dan heb je wel een paar streepjes voor. Hoe kun je hier het beste mee beginnen? We leggen het uit.

Dakisolatie

Laten we beginnen met een inkoppertje, namelijk dakisolatie. Deze kan je een enorme besparing opleveren, zeker als jouw huis al wat ouder is. Wellicht is deze nooit degelijk geïsoleerd of loopt deze achter op de huidige standaarden. Dan kan een dakisolatie een grote energiebesparing opleveren, voornamelijk tijdens de koudere maanden. De warmte wordt zo beter vastgehouden in plaats van dat het naar buiten verdwijnt. Hoe kun je een dakisolatie het beste aanpakken? Maak direct een afspraak met een dakdekker Alphen aan den Rijn om jouw dakisolatie van start te laten gaan.

Vervang je oude cv-ketel

De cv-ketel is niet echt meer van deze tijd. Het is ook niet voor niets dat er plannen zijn om de gasgestookte cv-ketel volledig af te schaffen. Wees deze restrictie dus voor en doe vandaag nog je cv-ketel weg. Deze kun je vervangen met bijvoorbeeld een zonneboiler of een warmtepomp. Deze opties zijn niet alleen veel voordeliger voor de lange termijn, maar ze zijn ook nog eens een stuk groener qua energieverbruik. Eigenlijk loop je er niets op mis, want jouw woning wordt nog steeds verwarmd en je kunt ook nog prima warm douchen. Ideaal!

Vervang alle ramen

Vervang alle ramen

Als jouw woning in de afgelopen twee decennia gebouwd is, is deze stap wellicht overbodig. Toch zijn er nog heel veel oudere huizen waarbij de ramen nooit vervangen zijn, terwijl ze enkelwandige beglazing bevatten. Door de ramen gaat er ontzettend veel warmte verloren, terwijl ze hier niet eens open voor hoeven te staan. Tegenwoordig kun je niet alleen uit dubbele beglazing kiezen, maar zelfs voor triple glas! Hiermee verzeker je jezelf ervan dat je woning een stuk beter geïsoleerd is. Daarnaast is het erg lastig om deze ramen in te tikken, waardoor inbrekers een minder grote kans krijgen.

Share.

About Author

Leave A Reply