In alles zie je trends. In muziek, in kledingstijlen én in interieur. Ook de keuken ontsnapt hier niet aan. Open kasten, het keukeneiland, slimme technologie en contrasten in kleur en materiaal. Dit zijn een aantal van de keukentrends voor 2016.

Open kastjes

Laat zien wat je hebt! Dit is wel degelijk een trend in keukenland. Naast kasten zonder greep, kiezen ook steeds meer mensen voor open kastjes of zwevende planken. Hierdoor wordt de keuken een soort tentoonstelling, want tussen de borden en kopjes kun je namelijk heel wat accessoires kwijt die de boel opvrolijken. Je maakt de ruimte op deze manier meer ‘eigen’. En waarom niet? Je brengt tenslotte veel tijd in de keuken door.

Open opbergen

Keukeneiland

Doordat (uitgebreid) koken populair is, wordt de keuken een steeds belangrijkere plek in huis. Naast koken en eten, wordt er écht geleefd in deze kamer. Het keukeneiland wordt gezien als het hart van het huis. Terwijl een van de gezinsleden kookt, zit een ander aan het eiland te werken op de laptop of maakt één van de kinderen een tekening. In plaats van een keukentafel, kiezen mensen sneller voor een kookeiland. Het is bovendien een goede en leuke plek om accessoires neer te zetten. Wat dacht je van een mooie grote vaas met je favoriete bloemen, fotolijsten, een stapel magazines of zelfs een boeiend kunststuk?

Keukeneiland

Slimme keukens

Design wordt meer en meer gecombineerd met slimme mobiele technologie. Vanuit je bed alvast het koffiezetapparaat aanzetten, wie droomt daar nu niet van? Of een magnetron die na het scannen van voedingsmiddelen, precies weet hoe lang en op welke temperatuur hij moet draaien. Dit laatste is nog niet helemaal doorgevoerd, maar we gaan het vast zien. Zo is er al wel een magnetron die op basis van de streepjescode van een kant-en-klaarmaaltijd weet wat er moet gebeuren. De conclusie: men is op zoek naar gemak in de vorm van moderne technologie. In 2016 zien we steeds meer ‘slimmigheid’ in de keuken, omdat het ook betere kookprestaties oplevert.

Contrasten in kleur en materiaal

Gladde werkbladen in rustige kleuren, gecombineerd met kasten van ruw steigerhout. We gaan steeds meer contrasten zien in kleur en materiaalgebruik in de keuken. Met hoogglans afgewerkte werkbladen met matte spatplaten zijn ook populair. Een gevoel van contrast in de keuken, daar is men naar op zoek. Wat vind jij een gedurfde combi?

Share.

About Author

Leave A Reply