Je interieur inrichten kan natuurlijk zonder het gebruik van apps. Maar wist je dat er best veel apps zijn die het inrichten veel gemakkelijker maken? Bovendien wordt het extra leuk omdat je alvast je huis virtueel kunt inrichten. Zo zie je sneller welke combinaties wel of niet leuk zijn in je woning. Dit zijn 5 handige smartphone apps voor je interieur.

1. MagicPlan

De eerste app voor je interieur doet niet eens zo heel veel voor je interieur op zichzelf. Maar hij maakt het inrichten wel een heel stuk praktischer. De app meet namelijk alle maten in je interieur op, zodat je zelf niet meer moeilijk hoeft te doen met een meetlint. Ideaal om als basis te dienen voor een nieuw plan om je huis (opnieuw) in te richten.

Magicplan

 2. HomeDesign 3D

Een applicatie die handig is bij het kiezen van je interieur is HomeDesign 3D. In deze app moet je eerst de maten van je woning invoeren, waarna je de hele inrichting kunt bepalen. Een nadeel is dat deze app veel vraagt van je databundel. Doe je dit niet via WiFi, dan is het verstandig je mobiel abonnement te vergelijken en er een te kiezen die zo goedkoop mogelijk is voor zoveel mogelijk data. 

HomeDesign

3. ColorSmart

Nog een app die ideaal is bij het inrichten: ColorSmart. Deze applicatie is vooral om te kijken welke kleuren je mooi vindt. De applicatie kan foto’s van je interieur aanpassen zodat bijvoorbeeld de meubels of muren een andere kleur hebben. Zo zie je meteen of je dat mooi vindt. Zoals de meeste apps is ook deze interieur app best zwaar. Daarom ga je eerst naar zum.nl om de verschillende bundels te vergelijken.

 ColorSmart

4. Curate

De app Curate is vooral mooi om design artikelen in je huis te bekijken. Je maakt eerst een foto van je ruimte, bijvoorbeeld van de bank en de muur erachter. Daarna kun je uit de app een kunstwerk, bijvoorbeeld een schilderij, halen en deze op de foto zetten. Je kunt hem precies op schaal over de foto leggen, zodat je precies kunt zien of dit kunstwerk goed past bij je bank en de rest van de ruimte. 

Curate

5. Ikea Place

De Ikea Place app bevat vrijwel alle Ikea items. En aangezien dat in Nederland een van de populairste woonwinkels is, wordt de app ook veel gebruikt. De applicatie is vooral heel handig om te kijken hoe grotere meubels en decoraties in het interieur passen. Ideaal als je er niet helemaal zeker van bent of dat ene tafeltje wel mooi matcht met je nieuwe vloerkleed. En ook als je bijvoorbeeld een kleine kamer gaat inrichten, maar nog niet weet welke meubels er mooi in passen.

  Ikea app   

Er zijn heel veel leuke applicaties die je kunt gebruiken om je interieur een make-over te geven. Je kunt bijvoorbeeld een eenvoudige app gebruiken om de maten op te nemen of om te kijken welke kleuren mooi staan in je huis. Maar je kunt ook een complete inrichting applicatie gebruiken om meubels, decoraties of andere items virtueel in je interieur te plaatsen. Super handig bij het (her)inrichten van je woning!

Share.

About Author

Leave A Reply