Natuurlijk wil iedereen dat zijn huis zo goed mogelijk beveiligd is. Zo kun je met een gerust hart ’s nachts je ogen dicht doen. Maar ook als je op vakantie gaat is het wel zo prettig als je weet dat je huis goed beveiligd is.

1. Zorg voor een goed slot

Wellicht klinkt het een beetje voor de hand liggend, maar een goed beveiligd huis begint bij de beste en veiligste cilindersloten kopen. Dit is immers de basis van een goed beveiligd huis. Daarom moet je zowel je voordeur als je achterdeur voorzien van een kwalitatief cilinderslot dat voldoet aan beveiligingsklasse SKG** of SKG***. We raden je aan om voor de laatste optie te kiezen. Deze staat namelijk voor ‘Extra zwaar inbraakwerend’ en is bestand tegen kerntrekken. Dit is een inbraakmethode die tegenwoordig vaak gebruikt wordt door inbrekers. Daarnaast kan het ook nooit kwaad je voor- en achterdeur nog extra te beveiligen met een extra insteekgrendel of schuifslot.

2. Slimme deurbel met camera

Er bestaan tegenwoordig een hoop gadgets die jou het leven een stuk makkelijker maken. Denk aan slimme thermostaten, slimme speakers en slimme deurbellen met camera. Die laatste is zowel prettig qua gemak als veiligheid. Dit komt omdat je via je telefoon kunt zien wie er voor de deur staat. Ja, óók wanneer je niet thuis bent. Maar daarnaast geeft het je vooral ook een heel veilig gevoel, omdat je via deze slimme deurbel altijd (ook ’s nachts) zicht hebt op je voordeur, stoep en straat. Daarbij schrikt een camera bij de voordeur inbrekers natuurlijk ook nog eens sneller af.

Alarm

3. Alarm

Voor extra beveiliging in huis kun je ook kiezen voor een alarminstallatie. Dit zorgt er namelijk voor dat zowel jij als de alarmdienst direct worden gealarmeerd wanneer er ingebroken wordt.

4. Meld je aan bij Whatsapp BuurtPreventie

Whatsapp Buurtpreventie is een landelijk opererende stichting die zich richt op veiligheids- en leefbaarheidsgevoel van jouw buurt. Door je aan te melden bij de groepschat van jouw straat of buurt blijf je op de hoogte van wat er gebeurt in jouw omgeving. Zo kunnen buurtbewoners elkaar er onder andere op attenderen wanneer ze verdachte of alarmerende situaties treffen. Via deze site vind je meer over Whatsapp buurtpreventie en kun je opzoeken of er in jouw straat al een groep actief is, zodat je je hier bij kunt aansluiten.

5. Bonustip: schakel een waakhond in

Misschien flauw, maar toch zeker wel het benoemen waard. Een hond geeft je namelijk een veilig gevoel én het kan inbrekers afschrikken.

Share.

About Author

Leave A Reply