Wil je graag één of meerdere gaten in beton boren? Dat is mogelijk, maar het is wel van belang dat dit op de juiste manier gebeurt. Als je hier geen ervaring mee hebt, is het handig om hier niet zonder enige voorbereiding mee aan de slag te gaan. Er zijn een aantal do’s en don’ts bij betonboren die goed zijn om te weten. Wij brengen je hiervan op de hoogte, dus lees snel verder!

De do’s:

Laten we beginnen met de do’s op het gebied van betonboren. Wat je wel moet doen, is het gebruiken van de juiste boormachine. Het klinkt misschien vanzelfsprekend, maar wordt lang niet altijd gedaan. Het is belangrijk om een boormachine te gebruiken die een pulserende werking heeft. Een aanrader is om een boorhamer tot je beschikking te hebben, want hiermee kun je eenvoudig gaten maken in beton. Naast een boormachine is de juiste boor natuurlijk essentieel. Zorg er daarom voor dat je dit goed kiest, zodat je voorkomt dat de boor kapotgaat.

Een andere do op het gebied van betonboren, is door gebruik te maken van een rolmaat. Hiermee kun je namelijk gemakkelijker de positie van het gat bepalen, waardoor je niet in de wilde weg zomaar ergens gaat boren. Markeer het punt met potlood nadat je de positie hebt bepaald, zodat je weet waar je moet gaan boren. Ook het dragen van oordoppen, een veiligheidsbril of werkhandschoenen zijn handig.

Durf je het zelf niet aan? Dan is het een goed idee om hulp in te schakelen. Je wilt tenslotte wel dat het eindresultaat straks goed is. Als je op zoek bent naar hulp bij het boren van beton, is betonboren Rotterdam een aanrader.

De do’s

De don’ts

Een van de don’ts van betonboren, is te diep boren. Dit moet je absoluut zien te voorkomen, omdat het anders voor kan komen dat de plug de werking verliest. Zo heb je er alsnog niets aan, waardoor het belangrijk is om de ideale diepte te bereiken. Wat ook een don’t is op het gebied van boren in beton, is om te veel kracht te zetten. Het is juist belangrijk om niet te veel kracht te zetten, de boor doet tenslotte het werk voor je. Tenslotte moet je zien te voorkomen bij het boren dat je in een leiding boort. Dit kan vervelende gevolgen hebben, waardoor het handig is om goed rekening te houden met de leidingen.

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen zijn er zowel do’s als don’ts bij het boren in beton. Als je hiermee aan de slag gaat, is het dus goed om hiervan op de hoogte te zijn. Bepaal eerst goed of je het zelf aandurft of liever hulp inschakelt. Als je een echte klusser bent, kun je het uiteraard zelf proberen. Als je echter totaal geen ervaring hebt in boren, kan hulp inschakelen een beter idee zijn. Ga je zelf aan de slag? Dan komen de do’s en don’ts hierboven goed van pas. Door hier rekening mee te houden, wordt het makkelijker om een gewenst eindresultaat te behalen!

Share.

About Author

Leave A Reply