Een conflict met de huisbaas is natuurlijk helemaal niet prettig en je wilt dat zo snel mogelijk opgelost hebben op een manier die voor jou afdoende is. Gelukkig heeft de huurder bepaalde rechten om op terug te vallen waardoor de huisbaas je niets kan maken. Hieronder volgen enkele tips wat je kunt doen en bij wie je daarvoor moet zijn.

Alles hangt af van het soort conflict

Je kun met de huisbaas een conflict hebben over de huur bijvoorbeeld als hij de huurprijs verhoogd heeft wat niet wettelijk bepaald is, maar je kunt ook met de huisbaas in een clinch liggen over de kosten van het onderhoud. Vaak is het woord van de huisbaas sterker dan dat van de huurder, maar gelukkig kan je je bij bepaalde mensen gaan om advies te vragen. Je kunt je zelf ook alvast verdiepen in huurrecht op websites zoals Vssd.nl of Justitia.nl.

Vraag advies aan een gespecialiseerde

Wanneer je er niet uitkomt, vraag dan advies bij een specialist zoals een advocaat. Hij kent de wetten als geen ander en hij vertelt je precies wat je moet doen en wat je zeker niet mag doen om het probleem alsmaar erger te maken. Hulp inschakelen is niet gratis dus realiseer je wel dat er bepaalde kosten aan verbonden zijn aan de diensten die je worden geleverd. Er zijn gespecialiseerde advocaten in huurrecht zoals Meester Meester. Kijk wat zij voor je kunnen betekenen en vraag wat de kosten zijn.

Het kan zijn dat er wat tijd overheen gaat voordat de zaak afdoende opgelost is, maar de aanhouder wint zeggen ze wel vaker dus heb geduld!

Share.

About Author

Comments are closed.