Kasten zijn er in allerlei soorten en maten te vinden. We denken misschien al snel aan een grote kast, bijvoorbeeld voor kleding. Maar wat ons betreft mogen kleine kasten ook niet ontbreken in het interieur. Ze geven sfeer én zijn ook nog eens handig! In deze blog zie je meer over de kleine kast.

Aan de muur

In de meeste gevallen staan kasten op de vloer: dat is niet meer dan logisch. Maar kleine kastjes kun je ook aan de muur hangen! Dat geeft meteen een heel ander effect: de kast wordt zo meer een kunstobject in je woning.

Kijk maar eens op onderstaand beeld, waarbij er ook voor is gekozen om mooie accessoires tentoon te stellen in de kast. Zo geef je met een kleine opbergkast sfeer aan een ruimte!
De kleine kast in huis: de mooiste voorbeelden

Een kleine boekenkast

We kennen allemaal het beeld van vroeger: een enorme wand vol boeken. Maar is dat nu niet een beetje verleden tijd? Ons leven wordt steeds meer digitaal: echte boekenverzamelaars zijn er steeds minder. Grote kans dat je wel een paar boeken in huis hebt. En daar is de kleine boekenkast een ideale oplossing voor!

Haal een exemplaar in huis die ongeveer groot genoeg is voor het aantal boeken dat je in huis hebt. Net iets ruimer nog natuurlijk, mocht je nog wat nieuwe boeken in huis halen. Zo voorkom je dat je een trieste look in huis hebt, met een kast die veel te groot is en misstaat.

Een vintage exemplaar

Ben je op zoek naar een klein kastje met een karakteristieke look? Dan is een vintage exemplaar ook zeker een idee! Daarmee haal je een doorleefde kast in huis, die al verschillende verhalen heeft meegemaakt. En dat zie je terug in je woning!

Het materiaal van een vintage kast is vaak prachtig. Kies bijvoorbeeld voor een klein dressoir of een kleine ladekast van donker hout. Dat steelt echt de show in je woning! Als je er vervolgens ook nog vintage accessoires op plaatst, is de look compleet. Of speel juist met contrasten en combineer de kast met moderne items!
Mooi: een vintage kast in huis

Een kleine kledingkast

Voor de minimalisten onder ons is een kleine kledingkast zeker een idee voor in huis! Dit is bijvoorbeeld ook ideaal als je klein woont, en er geen grote kledingkast in de slaapkamer of op een andere plek past. Deze kast dwingt je om keuzes te maken: welke kleding wil je écht houden?

En tegelijkertijd vormt het een beeldschone toevoeging aan je kamer. Zeg nu eerlijk: zo’n enorme kledingkast, echt mooi ziet het er vaak niet uit. Klein maar fijn dus, met een kleine kledingkast!

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven. Anna's website als tekstschrijver en fotograaf: annaschouten.com

Leave A Reply