De bank in huis: het is een meubelstuk dat toch wel een centraal punt vormt. En dat betekent dat je maar beter een mooie bank in huis kunt halen. Zo zijn we fan van de leren bank – waar we het in deze blog over gaan hebben. Kijk mee naar de mooiste voorbeelden!

Het vintage design

Waar we meteen aan moeten denken bij een bankstel in het leer? De bank met een vintage design! Kijk maar eens op onderstaande afbeelding en je begrijpt eigenlijk meteen wat we bedoelen. Deze bank is een ware klassieker – en past dan ook bij een boel interieursoorten. Ook bij die van jou!

Het zijn de iconische drukknopen in de bank die het ‘m doen. Maar ook het materiaal speelt hierbij een grote rol: het doorleefde leer, het maakt de bank af. Liefst ga je daarbij voor een bruine leren bank of een cognac leren bank – om het klassieke idee nog wat meer aan te vullen.
De leren bank: verschillende voorbeelden en inspiratie

Een opvallende kleur

Over de kleur van de bank gesproken: dat kun je juist ook helemaal anders aanpakken. Het is maar net waar jouw voorkeur naar uitgaat! Waar een bruine leren bank de classic is, is het juist ook een idee om met de kleuren te spelen.

Ga bijvoorbeeld voor een rode of een groene leren bank, om maar wat voorbeelden te noemen. Daar moet je misschien wat langer naar zoeken, maar het is er zeker te vinden. Voor een echt unieke look in de woonkamer!

Een moderne leren bank

Tegenover het leren bankstel in een vintage look staat de variant met een moderne look. Dat geeft weer een heel ander effect in de woonkamer! Het is dan ook zaak om van tevoren goed na te denken wat jij het mooist vindt staan in huis.

Laat de bank bijvoorbeeld aansluiten op de rest van je interieur. Of ga simpelweg op je gevoel af: welke bank vind je het mooist? De moderne bank ziet er wat cleaner en rustiger uit dan de bank in het leer in de vintage look. Het ontwerp is wat dat betreft wat ‘simpeler’ – passend bij een minimalistisch interieur.
Mooi en minimalistisch: de moderne leren bank

Een leren hoekbank

Niet alleen het materiaal, ook de vorm van de bank is van belang. Zo is het een mooi idee om een hoekbank in leer in huis te halen. Dat brengt meteen enorm veel zitcomfort met zich mee! Wel zo fijn om lekker te kunnen ontspannen in huis.

En een leren hoekbank ziet er ook prachtig uit: zo maak je echt een eyecatcher van die bank, nog meer dan wanneer je een gewoon model in huis haalt. En dat zien we graag! Vervolgens wil je niets liever dan lekker neerploffen op die bank – tijd om helemaal tot rust te komen.

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven. Anna's website als tekstschrijver en fotograaf: annaschouten.com

Leave A Reply