Het is misschien niet iets waar je meteen aan zou denken als het gaat om de huisdieren in je woning: het zoeken naar mooie accessoires voor deze dieren. Toch is er meer dan genoeg te vinden! Zo maak je het ook voor jezelf plezierig om te moeten kijken naar hun slaapruimte of speelhoek. Wel zo voordelig voor de look van je huis!

Een stijlvolle mand

Als het gaat om honden accessoires of katten accessoires heb je natuurlijk al gauw een mand nodig: daar kunnen ze heerlijk in slapen. Hoe groter je huisdier is, hoe groter de mand moet zijn – en hoe meer deze dus opvalt. Daarom is het belangrijk om voor een variant te kiezen die je aanstaat.

Waar je daarbij op kunt letten? Bijvoorbeeld de kleur van de mand: ga voor een basic tint, zoals grijs of crème. Zo valt die mand niet meteen enorm op en raak je er ook minder snel op uitgekeken. Ook de vorm kun je maar beter basic houden: een eenvoudige ronde of vierkante mand past in iedere woning.
De mooiste accessoires voor huisdieren in je woning

Dekens die passen in ieder interieur

Liggen je huisdieren niet zozeer in een mand, maar hangen zij graag op dekentjes? Ook dat is natuurlijk mogelijk! Onze tip hierbij is om stijlvolle dekens of plaids in huis te halen – met een basic look en een mooi gebreid patroon, bijvoorbeeld. Het hoeft namelijk heus niet kinderachtig of te kleurrijk te zijn, zoals we ze ook weleens tegenkomen. Niet per se naar ieders smaak!

Je huisdier heeft er immers toch geen beeld bij – je kunt er dus maar beter voor zorgen dat je het deken zelf mooi vindt om naar te kijken. En zo’n stijlvol deken in een basic ontwerp kun je gewoon op de bank of grond kwijt in de woonkamer: het vormt er zelfs een beeldschone toevoeging.
Haal stijlvolle plaids in huis voor je huisdieren

Speeltjes met een mooie look

Wat ook niet mag ontbreken bij de accessoires voor huisdieren? Speeltjes, natuurlijk! Toch al gauw een problematisch voorwerp: je wilt ze het liefst niet in huis halen omdat ze er vaak niet uitzien, maar tegelijkertijd maak je je huisdieren er juist gelukkig mee. Wat te doen?

Daar weten we wel een antwoord op: haal stijlvolle speeltjes in huis! Die zijn er namelijk heus te vinden – je moet misschien even goed zoeken. Een aantal tips: laat felle kleuren achterwege, dat maakt die speeltjes inderdaad geen plaatjes om naar te kijken. Ga voor speeltjes in een egale kleur en met bijvoorbeeld een schattige look. Dat maakt de boel al een stuk beter!
Speeltjes voor je huisdieren met een stijlvolle look

De bakjes om uit te eten en drinken

We sluiten de tips voor de mooiste huisdier accessoires af met de eet- en drinkbakjes. Ook dat is iets om aandacht aan te besteden – ook als ze ergens in een hoekje in de keuken staan. Je ziet ze namelijk hoe dan ook van tijd tot tijd!

Waar we vaak de neiging hebben om plastic bakjes in huis te halen om onze dieren uit te laten eten en drinken, is dat wat betreft de looks niet zozeer de mooiste oplossing. Je eet zelf toch ook niet graag uit een plastic bak of van een plastic bord? Je huisdieren hoeven dit ook niet! Haal bijvoorbeeld bakjes in huis van porselein. Bang dat dit breekt? Ga dan voor emaillen bakjes: hartstikke stevig, en tegelijkertijd een plaatje voor het oog.
De mooiste accessoires voor huisdieren in je woning

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven. Anna's website als tekstschrijver en fotograaf: annaschouten.com

Leave A Reply