Wanneer je gaat kijken naar een nieuwe vloer is het niet alleen belangrijk dat deze vloer qua smaak bij je past, maar ook qua eigenschappen een juiste match is. Een van de mogelijke vloerafwerking die je tegen zal komen is een PU Gietvloer. Een mooie basis voor je interieur waar je nog alle kanten mee op kunt! Maar wat zijn dan precies de eigenschappen waar je bij een gietvloer rekening mee moet houden? In deze blog gaan wij alles vertellen over de eigenschappen van een gietvloer!

Wat is een gietvloer precies?

Er worden diverse soorten gietvloer aangeboden en elke type gietvloer heeft ook weer andere eigenschappen waar je rekening mee moet houden. De meest voorkomende gietvloer is een Polyurethaan gietvloer, ook wel PU Gietvloer genoemd, wat inhoudt dat het een kunststof gietvloer is. Doordat het een kunststof gietvloer is is het een elastisch product en daarmee is de gietvloer uitermate geschikt voor bijvoorbeeld nieuwbouwwoningen.

Als je voor een PU Gietvloer gaat kan je nog kiezen tussen twee varianten; de Solo Life of de Solo One. Beide gietvloeren zijn gemaakte van hetzelfde materiaal, maar verschillen in uitstraling. Ben je opzoek naar strak, naadloos en een unieke basis om je interieur perfect tot zijn recht te laten komen? Dan is de Solo One Gietvloer een aanrader. De Solo One gietvloer wordt aangebracht in één egale kleur. Hiermee creëer je meer rust in de woning en kan je nog alle kanten op qua verdere afwerkingen. Één kleur is te saai voor je? Dan is de Solo Life een juiste match! Door de mix van twee verschillende tinten ontstaat er een betonlook-effect in de gietvloer. De structuur van de gietvloer kun je zelf bepalen. Van druk tot heel rustig, alles is mogelijk.

Wat is een gietvloer precies

Plaatsing & Onderhoud PU Gietvloer

Het aanbrengen van een gietvloer is niet iets wat je in één dag even doet. Doordat het product is opgebouwd uit verschillende lagen neemt het aanbrengen van een gietvloer in totaal 5 dagen in beslag. Na die 5 dagen is de vloer na 24 uur beloopbaar, na 48 uur licht belastbaar en de volledige uitharding is na 5 dagen. Met het plaatsen van echt zware objecten zoals een keuken is het verstandig de 5 dagen uithardingstijd aan te houden. Wellicht is die ook wel gelijk een nadeel van het gietvloer, het aanbrengen neemt meerdere dagen in beslag. Qua planning moet je hier ook zeker rekening mee houden.

Een gietvloer is om meerdere redenen erg populair, zo ook door het onderhoud. De vloer is enorm praktisch in onderhoud en schoonmaak. Een PU gietvloer houdt namelijk weinig vuil vast, door zijn naadloze karakter. Wel zal regelmatig de vloer stofvrij gehouden moeten worden. Dit kan eenvoudig met een stofzuiger, stofwisser of zachte bezem. Daarnaast is het advies om de vloer wekelijks te reinigen met een zeepvrij reinigingsmiddel voor gietvloeren. Het zeepvrije aspect is van belang omdat je zo strepen en kleverigheid voorkomt.

PU gietvloeren prijs

De prijs van een PU gietvloer hangt af van meerdere factoren. Een van de belangrijkste factoren is het aantal vierkante meters. Voor gietvloeren worden namelijk staffelprijzen gehanteerd. Dit houdt in hoe meer vierkante meters je afneemt, hoe goedkoper de prijs per vierkante meter wordt. De exacte prijs is afhankelijk van de soort ondergrond en de conditie daarvan, het benodigde materiaal en de reis- en eventuele verblijfkosten. Vraag daarom altijd een offerte aan om een betere indicatie te krijgen.

PU Gietvloer kleur

PU Gietvloer kleur

Als de keuze dan is gevallen op een gietvloer komt het moeilijkste aspect misschien wel aan bod, het bepalen van de kleur. Afhankelijk van de look die je wilt creëren, heb je de keuze uit een strakke vloer met een egale kleur of een levendige PU vloer met twee gemengde kleuren. Beide vloeren zijn leverbaar in alle RAL, Sikkens en NCS kleuren. Zo zit er voor ieder wat wils tussen!  Een vloer is als het ware de basis van je interieur en daarmee heel bepalend voor verdere beslissingen. Met een gietvloer kun je eigenlijk iedere willekeurige stijl neerzetten. Industrieel, hotel chique, vintage, minimalistisch, landelijk en ga zo maar door. Alle combinaties zijn mogelijk met de perfecte kleurkeuze!

Voordelen van een PU Gietvloer

Een PU Gietvloer is niet alleen ideaal voor nieuwbouwwoningen, maar ook voor renovatie woningen. Het voor van een gietvloer is namelijk dat het bijna op elke ondergrond aangebracht kan worden, denk aan tegels, beton of hout. Daarnaast is het product zelf, maar 3 tot 4 mm dik. Door deze dikte is een gietvloer ideaal in combinatie met vloerverwarming, je hebt namelijk een optimaal rendement van je vloerverwarming. Geen vloerverwarming? Geen probleem, de gietvloer neemt de omgevingstemperatuur aan. Zo voelt het product nooit koud aan! Daarnaast is een gietvloer vloeistofdicht, kan het toegepast worden door de gehele woning, is het een UV stabiel product en zijn er diverse structuur en kleurschakeringen mogelijk.

Share.

About Author

Leave A Reply