Ramen die zonder enige uitstraling hangen, hangen er vaak triestig bij. Mits enkele aanpassingen maak je de ramen niet meer triestig en ook het geheel van het huis wordt opgefleurd. Vaak kost deze methode geen handen vol met geld en kan je goedkoper uit zijn dan je eerst dacht. In dit artikel zal worden uitgelegd hoe je met een paar kleinigheden de ramen extra uitstraling geeft.

Het luik van vroeger

Kan je je het beeld van vroeger nog herinneren waar elk raam vergezeld wordt door een houten luik? Dit beeld is de laatste jaren wat vervaardigd in onze straten maar gelukkig komt daar nu stilletjes een einde aan. Omdat ramen alleen ook zo droevig is, is het een trend om opnieuw ouderwetse luiken te hangen. Deze worden dan niet gesloten maar blijven gewoon openhangen. In feite is het maar versiering om het huis en de ramen te sieren.

Het beslag voor rondom de luik

Het is essentieel om luikscharnieren, luikvastzetters als luikbeslag in huis te hebben indien je van plan bent om dit op te hangen. Het beslag zorgt ervoor dat de luik stevig vast zit in de muur en dat het onmogelijk is om deze uit de muur te trekken. Ook als er een stevige wind staat zal de luik niet loskomen. Het is wel aangeraden om dit via een specialist te doen.

Jouw huis wordt nostalgie

Dankzij deze methode ben je binnenkort in het bezit va een nostalgisch huis. Als iedereen dit doet aan het huis dan wordt het binnen de kortste keren weer gelijk vroeger.

Share.

About Author

Comments are closed.