Ben jij van plan om een woning te renoveren? Door de gevel van het huis op te knappen en van nieuwe bekleding te voorzien, kan je op een slimme manier de buitenzijde van de woning verfraaien. Met kunststof gevelbekleding kun je de totale gevel onderhoudsarm afwerken. In dit artikel leggen we uit waar je bij de aanschaf op moet letten en hoe je gevels kunt onderhouden. Zo behoudt jouw woning een fris aangezicht!

Kunststof gevelbekleding

Wanneer je de buitenzijde van de woning wilt verfraaien, dan kun je ervoor kiezen om de gevel op te knappen. Tegenwoordig is de beste gevelbekleding niet meer van hout, maar van kunststof. Na de montage is de gevel direct klaar voor gebruik! Zo kun je bijvoorbeeld voor een vormvaste kunststof gevelbekleding gaan met een uv-bestendige toplaag. Deze folie is leverbaar met en zonder houtnerf én in vele kleuren.

Houtlook

Wil je een echte houtlook? Kies dan voor panelen van hardschuim! Deze hebben een echte houtlook en bovendien is het materiaal onderhoudsarm, zodat je er nauwelijks omkijken naar hebt. Door de natuurgetrouwe houtnerfstructuur zijn ze bijna niet van echt hout te onderscheiden. Wanneer je de gevel een modern aangezicht wil geven, kun je overwegen om voor een lichte kleur te gaan.

Keralit

Doordat de gevelbekleding van keralit van kunststof wordt gemaakt, gaat deze aanzienlijk langer mee dan houten bekleding. De folie met houtnerf geeft de kunststof gevelbekleding een houtlook voor een natuurlijke uitstraling. Hiermee werk je elke gevel tot in de puntjes af! Deze gevelpanelen zijn gemaakt uit een mix van speciale kunststoffen en zijn perfect bestand tegen kou, warmte en zonlicht. 

Montage

Montage

Wist je dat je keralit gemakkelijk kunt monteren? De sleufgaten aan de bovenkant zorgen ervoor dat de gevelpanelen snel te bevestigen zijn. De diverse hulpprofielen garanderen een strak resultaat. De buitenhoeken en eindkappen geven de gevel ook nog eens een massieve uitstraling! Het dakrandsysteem heeft bovendien een ophangsysteem dat het mogelijk maakt om wel drie keer sneller te monteren.

Levensduur

Als je voor jouw paneel een hoogwaardige toplaag kiest, krijgen externe factoren als vocht en warmte geen kans. Keralit staat in de bouwwereld namelijk bekend om zijn kwaliteit en kleurechtheid. De gevelpanelen zijn daardoor kleur- en vormvast. Het is daarbij raadzaam om de panelen zo nu en dan af te stoffen. Zo kun je nog lang genieten van een mooie en strak afgewerkte gevel, zonder te schilderen!

Met de bovenstaande tips weet je hoe je panelen moet reinigen en onderhouden, zodat je er nog lang plezier van zult hebben!

Share.

About Author

Leave A Reply