Het is een noodzakelijk goed in iedere woning: deuren! Hoewel je de keus kunt maken om gewoon de simpelste varianten in huis te halen en er verder niet over na te denken, doe je er beter aan om een weloverwogen keus te maken. In deze blog leggen we alles uit over juiste deuren vinden!

Bepaal de look

Deuren zijn er in allerlei soorten en maten te vinden. Zo kun je gaan voor een basic deur: een houten vlak, zonder verdere poespas. Dit is altijd goed en past in ieder huis. Maar echt uniek maak je je woning hier niet mee. Geloof ons maar: ook een deur kan daaraan bijdragen!

Zo is het een tof idee om te gaan voor een schuifdeur in plaats van een deur die je opendraait. Probeer daarbij out of the box te denken – om een originele look van de deur te creëren. Deuren op maat dragen hier ook aan bij!
Uniek: de schuifdeur in huis

Wel of geen doorkijk

Je kunt kiezen voor een deur met of zonder glasplaat. Oftewel: met of zonder doorkijk. Per ruimte in huis is het verstandig om hierover na te denken. Wil je bijvoorbeeld een kleine doorkijk in de badkamerdeur, aan de bovenkant? Of wat dacht je van een doorkijk bij de deur tussen de keuken en de woonkamer?

Dit kan zorgen voor een gezelligere, meer open uitstraling in je huis. Natuurlijk is dat niet in iedere ruimte geschikt – in de slaapkamer kunnen we ons voorstellen dat je gaat voor een gesloten deur. Maar andere ruimtes bieden hier wel de optie voor. Daar komt nog een ander voordeel bij kijken: je zorgt zo voor meer licht in huis!

De kleur van de deur

Ook de kleur van deuren kiezen is belangrijk voor de look en feel van de deur in je woning. Ook hier geldt weer: je kunt altijd gaan voor een basic optie, zoals een witte deur. Daarmee kun je simpelweg niet de mist ingaan.

Maar wie liever wat meer uitpakt, gaat voor een opvallendere kleur. Dit is bijvoorbeeld ook fraai in de kinderkamer! Om welke kleur het moet gaan? Dat is natuurlijk helemaal aan jou. Kies voor meer vrolijkheid voor fellere kleuren, maar kies voor een rustigere uitstraling juist liever voor pastel- of aardetinten.
Hier kun je op letten bij het kiezen van de juiste deuren

De details

Ten slotte zijn de details belangrijk bij deuren kiezen. Die maken de look echt af. Een kleur doet natuurlijk meer wat betreft de opvallendheden van een deur, maar de details gaan je na verloop van tijd ook steeds meer bevallen. Denk aan stijlvolle handvaten, of details die in het hout van de deur verwerkt zijn.

Kortom: welke binnendeuren kiezen? Sla daarbij de details niet over! Zo ga je voor een binnendeur die helemaal bij jouw smaak past – en dat is genieten geblazen!

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven. Anna's website als tekstschrijver en fotograaf: annaschouten.com

Leave A Reply