In de zomermaanden kan het betrekkelijk warm worden in Nederland. Sommige mensen slagen erin om de warmte buiten te houden, maar dit lukt niet iedereen. Is het bij jou in huis ook erg warm? Dan kun je een split airco kopen. Dit apparaat voert warme lucht af en koude lucht aan. Hierdoor daalt de temperatuur in een ruimte. Klinkt dit jou als muziek in de oren? Dan wil je mogelijk ook wel een airco plaatsen. Als je enigszins handig bent, kun je dit zelf doen. Wij vertellen je in deze tekst hoe je dit doet en waar je rekening mee moet houden.

Bepaal de beste plek van jouw split airco

Een split airco bestaat uit een binnen- en buitenunit. Beide onderdelen moet je afzonderlijk plaatsen. De binnenunit bevestig je aan een muur in huis, de buitenunit komt aan de buitenkant van jouw woning. Voordat je begint met boren raden wij jou aan eerst de beste plek voor de airco te bepalen. Zorg er te allen tijde voor dat de binnen- en buitenunit zich dicht bij elkaar bevinden. Beide units moeten namelijk met elkaar verbonden worden.

De binnenunit van een split airco kun je het beste in de ruimte plaatsen die je wilt koelen. Omdat koude lucht daalt, raden wij je aan om de binnenunit zo hoog mogelijk aan de muur te bevestigen, het liefst zo dicht mogelijk bij het plafond. Plaats de unit het liefst niet te dicht bij een bed of werkplek. Hierdoor ervaar je mogelijk tocht en dat kan voor frustraties zorgen. Bovendien kun je verkouden worden als je lang tijd in de koude lucht van de airco zit.

Voor wat betreft de buitenunit is het aan te raden om deze in de schaduw te plaatsen. Je kunt hem aan de gevel bevestigen, maar ook op een plat dak zetten. Zorg er daarnaast voor dat er geen obstakels in de buurt van de buitenunit staan, zodat de airco zijn werk goed kan doen. Daarnaast is het belangrijk dat je de buitenunit niet veel hoger plaatst dan de binnenunit. Als je dit wel doet, kan de condens niet of nauwelijks afgevoerd worden.

Plaats de airco

Heb je de plek voor de binnen- en buitenunit inmiddels bepaald? Dan kun je beginnen met het plaatsen van de airco. Doe dit niet alleen, maar zorg dat er iemand is die jou kan helpen. De units zijn namelijk nogal zwaar. Als je de binnen- en buitenunit eenmaal geplaatst hebt, moet je ze met elkaar verbinden. Hiervoor maak je een gat in de muur. Sluit de leidingen aan op de binnenunit en voer ze door het gat naar buiten. Neem nu contact op met een professional om de installatie van de airco af te ronden. Hij sluit de slangen aan op de buitenunit en vult de installatie met koudemiddel. Op deze manier weet je zeker dat jouw airco werkt en bovendien kun je hem veilig gebruiken.

Kies voor een mobiele airco

Kies voor een mobiele airco

Zoals je hierboven kon lezen, komt er behoorlijk wat kijken bij het installeren van een airco. Vind je dit te veel werk? Dan betekent dit niet dat er geen geschikte airco voor jou is. Nee, want je kunt namelijk ook een mobiele airco kopen. Grote voordeel hiervan is dat je deze airco wel zelf mag installeren. Dit apparaat bestaat namelijk niet uit een aparte binnen- en buitenunit. Je hoeft enkel een slang uit het raam te hangen voor het af- en aanvoeren van de lucht. Schakel tot slot de airco in en de ruimte wordt gekoeld.

Share.

About Author

Leave A Reply