Wanneer je het erg druk hebt of gewoon niet houdt van schoonmaken, is het fijn om een huis te hebben dat zodanig is ingericht dat je er haast geen omkijken naar hebt. De vraag is alleen hoe je dat voor elkaar krijgt. Hoe zorg je er nou voor dat je huis onderhoudsvriendelijk is?

Vaak hebben we ons huis vol met allerlei spulletjes. Een leuk vaasje hier, een leuke set kandelaars daar. Om je huis zoveel mogelijk vrij te hebben van onderhoud moet je echter wel met een aantal dingen rekening houden. In dit artikel daarom wat tips.

Accessoires
Als je veel accessoires in je huis hebt staan, wordt het schoonmaken eigenlijk al een stuk ‘moeilijker’. Alle spulletjes moeten immers aan de kant op het moment dat je je huis echt goed schoon wilt hebben. Tevens moet je de accessoires zelf zo nu en dan toch echt schoonmaken. Een goede tip om je huis onderhoudsvriendelijk te maken, is dus dat je let op het aantal spulletjes dat je in je interieur gebruikt. Een woning kan nooit én onderhoudsvriendelijk zijn én vol staan met accessoires!

Meubels
Ook op het gebied van meubels kan je een aantal verstandige keuzes maken die je helpen om je huis gemakkelijker schoon te houden. Kies voor tafels, kastjes, e.d. die makkelijk af te nemen zijn met een stofdoekje en waarop vlekken eenvoudig te verwijderen zijn.

Het huis zelf
Waar je misschien niet zo snel aan zult denken, is je huis zelf. Denk erom dat gladde oppervlakken simpeler zijn schoon te maken dan ruwe. Indien je de mogelijkheid hebt, doe je er daarom verstandig aan gebruik te maken van kunststof kozijnen en gladde deuren en deurkrukken. Ook die moeten immers schoongemaakt worden, aangezien daar tevens allerlei vuil en stof op achterblijft.

Share.

About Author

Comments are closed.