Het is weer die tijd van het jaar: de feestdagen staan voor de deur! En laten we duidelijk zijn: wij zijn er dol op. Niet alleen vanwege de gezelligheid, maar net zo goed vanwege al het leuks dat je daarmee kunt doen voor je interieur. Wat een feest! In deze blog hebben we het over gezellige kerst accessoires in huis.

De versiering rondom de kerstboom

De kerstboom staat natuurlijk centraal tijdens de feestdagen: hier draait het om met kerst in huis. Maar heb je de versiering rondom die kerstboom al eens goed uitgedacht? Zo is het een leuk idee om onder die kerstboom de kerstcadeaus neer te leggen! En dat hoeft heus niet alleen tijdens kerst zelf, ook in de weken voorafgaand kun je hier al voor zorgen. Dat brengt net dat beetje extra.

Een ander idee? Leg de kerstkaarten die je ontvangt onder de kerstboom – ook dat geeft al net wat meer decoratie. Beregezellig wordt het geheel er zo van! Of denk na over de aankleding van het tafeltje waar je de boom op plaatst, als je een kleine variant in huis haalt. Het zijn de kleine details die het doen bij kerstversiering binnenshuis – ze kunnen zo’n verschil maken!
Kerst in huis: met deze accessoires zorg je voor gezellige hoekjes

Het stukje op tafel

Waar we al snel aan moeten denken bij accessoires met kerst? Een gezellig kerststukje op tafel! Of dat nu de eettafel, de bijzettafel, het tv-meubel of de kast is: dat maakt verder niet veel uit. Waar jij er plek voor hebt, kun je zo’n gezellig stukje kwijt in huis.

Leg hierbij mos neer als ondergrond, en ga vervolgens te werk met allerlei andere decemberwaardige items. Denk aan kerstballen, slingers, lampjes die op batterij werken, dennenappels, gedroogde sinaasappelparten – en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Je mag hierbij best een gevarieerde mix maken: dat staat juist extra leuk!

Hang versiering op

Ten slotte is het een idee om kerstdecoratie in huis op te hangen aan de muur. Dit zien we bijvoorbeeld al eens terug met een krans aan de muur – vaak aan de deur gehangen. Word je daar niet meteen vrolijk van? Anders wij wel.

Maar je kunt nog veel meer bedenken. Hang bijvoorbeeld een slinger met kerstballen en lampjes op. Of ga voor kerstsokken aan de muur – helemaal beeldschoon als je een schouw in je woning hebt. Ook hierbij geldt weer: het kan eigenlijk niet te gek, je mag juist lekker uitpakken met de feestdagen. Zo kun je aan de muur verschillende hoekjes inrichten die gezelligheid uitstralen!
Dit zijn de mooiste accessoires voor kerst

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven. Anna's website als tekstschrijver en fotograaf: annaschouten.com

Leave A Reply