Het is een van die plekken in huis waar het nu eenmaal al snel een rommeltje is: je kledingkast. Best wat werk hè, om ‘m netjes te houden? En als het dan eenmaal echt een chaos is in die kast, is het al helemaal lastig om je kledingkast goed in te richten. We delen onze handigste tips voor de indeling!

Indeling kledingkast: begin bij het begin

Laten we vooropstellen: als het op het moment een rommeltje is in je kledingkast, is het slim om ‘m eerst helemaal leeg te halen en opnieuw te beginnen. Klopt, dat kost je even wat tijd – maar na afloop ben je opgelucht én kun je die kast voortaan echt goed ingedeeld hebben. Nog een tip: als je toch al al je kleding uit de kast haalt, is het ook een idee om je kledingkast op te ruimen. Doe weg wat je toch niet meer draagt, dat scheelt ook meteen ruimte!

Kleding moet hangen en liggen

Het is bij je kledingkast indeling het handigst als je een afzonderlijk deel hebt voor hangen en liggen. Sommige kledingstukken blijven er nu eenmaal beter bij als ze hangen: denk aan jurken bijvoorbeeld. Andere kledingstukken kun je juist weer beter opvouwen en neerleggen, zoals je shirts – dat scheelt ook de nodige ruimte. Daarom is het verstandig om een kast te kopen waarin je zowel een lig- als hanggedeelte hebt!

Je kledingkast slim inrichten: 5 essentiële tips

Kledingkast inrichten: seizoenen apart

In de zomer draag je andere kleding dan in de winter. Daarom is het een aanrader bij je kledingkast inrichten om de seizoenskleding op aparte plekken te plaatsen. Zo hoef je de hele winter niet meer om te kijken naar je zomerse topjes: die draag je dan toch niet! Zeker bij een diepe kledingkast inrichten is dat een mogelijkheid – werk met twee stapels, en zorg dat de kleding die je op dat moment niet draagt achterin ligt.

Tips inrichten kledingkast: per categorie

Een ander punt bij een efficiënte indeling van je kledingkast: sorteer je kleding per categorie. Stapel dus niet hemdjes, longsleeves en T-shirts op elkaar, maar maak per soort kledingstuk een andere stapel. Zo hoef je ook nooit meer lang te zoeken naar dat ene kledingstuk dat je steeds maar kwijt lijkt te zijn! Ook bij het hanggedeelte in je kast kun je dit toepassen: hang alle jurken met lange mouwen bij elkaar, gevolgd door mouwloze jurken, gevolgd door rokken, enzovoorts.

Indeling kledingkast: zo is jouw kleerkast altijd georganiseerd

Kledingkast indeling met opbergmanden

Bij de indeling van je kledingkast in je slaapkamer zijn er ook kleinere items die je kwijt wilt: je ondergoed en sokken bijvoorbeeld. Het is slim om hier mooie manden voor aan te schaffen, die je op een van de planken in je kast zet. Zo voorkom je dat al deze kleine stukken door elkaar komen te liggen: haal hiervoor ook weer per soort een afzonderlijke mand in huis. Verder kun je die mandjes eenvoudig uit je kast pakken en weer terugzetten: zo kom je overal goed bij – net zo goed een belangrijk onderdeel bij een kleerkast inrichten!

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven. Anna's website als tekstschrijver en fotograaf: annaschouten.com

Leave A Reply