Wil je meer daglicht in je woning? Dat is zeker een goede keuze! Dit zorgt namelijk voor een prettigere en verbeterde woonsfeer – absoluut een aanrader in elk huis. Zeker als je een verbouwing op de planning hebt staan, is het verstandig om rekening te houden met manieren om meer natuurlijk licht binnen te laten. En in deze blog delen we onze tips met je: lees mee!

Een lichtstraat voor meer daglicht

In veel gebouwen vind je dit terug, maar ook in woningen is dit een steeds populairdere keuze: een mooie lichtstraat. Zo’n lichtstraat bestaat uit vensters die daglicht doorlaten, geplaatst in een framewerk in het dak. Zo komt er veel meer natuurlijk licht in de woning binnen – bijvoorbeeld in de woonkamer. En dat is niet alles: ook lijkt de kamer zo groter. Er zijn verschillende formaten om uit te kiezen, met een wisselend aantal vakken in het design. Zo is dit helemaal aan te laten sluiten op jouw woning, voor de perfecte look!

Een glazen schuifwand

Een glazen schuifwand

Niet alleen bij het dak, maar ook ter hoogte van de muren is het een optie om voor meer natuurlijk licht in huis te kiezen. Laat een glazen schuifwand in huis plaatsen, waarbij de binnen- en de buitenkant van de woning met elkaar worden gescheiden. Dit is bijvoorbeeld ideaal bij een veranda! Met een glazen schuifwand laat je meer daglicht binnen in huis, en kies je ook nog eens voor een fraaie moderne look. Een ware opknapbeurt in ieder interieur!

Veel en grote ramen in huis

De ramen spelen ook een belangrijke rol in de hoeveelheid daglicht in huis. Daarom is het verstandig om bij een verbouwing te kiezen voor veel ramen én voor grote ramen. Zo maak je optimaal gebruik van het glaswerk van een raam. En ook dit zorgt weer voor een moderne, eigentijdse uitstraling – een fraaie toevoeging aan een woning.

Beperk de bedekking van ramen en deuren

Er zijn ook eenvoudigere manieren om meer daglicht toe te laten in je woning – zonder dat er meteen een grote verbouwing bij komt kijken. Waar je aan kunt denken? Beperk de bedekking bij de ramen en de deuren. Als je bijvoorbeeld grote, donkere gordijnen voor je ramen hebt hangen, blijven er altijd hoekjes bij de ramen beschut. Met een rolgordijn dat helemaal kan worden opgerold laat je op deze manier meer licht binnen overdag. En er is meer om aan te denken. Pas ook op met accessoires en decoraties op bijvoorbeeld de vensterbank – deze kunnen de doorlating van daglicht tevens in de weg zitten.

Lichte kleuren in het interieur

Ten slotte bepalen de kleuren binnenshuis ook voor een deel hoeveel licht er in de woning is. Allereerst lijkt een ruimte groter als er lichte kleuren worden gebruikt. Maar er wordt op deze manier ook meer daglicht weerkaatst in de ruimte. Probeer daarom zoveel mogelijk voor lichte kleuren te kiezen – op de wand en de vloer, maar bijvoorbeeld ook wat betreft de meubels. Dat telt allemaal mee voor een lichtere uitstraling in huis!

Share.

About Author

Leave A Reply