Steeds meer Nederlanders stappen ieder jaar over van energieleverancier. Dit kan ieder jaar weer schelen in de financiële maandlasten en het is dan ook aan te raden om dit ieder jaar te doen. Dit komt doordat energiemaatschappijen er alles voor over hebben om nieuwe klanten aan zich te binden. Doordat er zoveel energiemaatschappijen zijn in Nederland bieden alle energiemaatschappijen ieder jaar weer overstap voordelen aan om het voor jou als consument aantrekkelijk te maken om over te stappen. Denk hierbij aan eenmalige kortingsacties of welkomstcadeaus. Tijdens het overstappen van energieleverancier zijn er echter wel enkele punten waar je altijd op dient te letten, we hebben de belangrijkste voor je op een rijtje gezet! De goedkoopste energieleverancier kan namelijk niet altijd de meest voordelige energieleverancier in jouw situatie zijn!

Dubbele meters

Dubbele meters

Veel woningen bezitten dubbele energiemeters. Dit zijn vaak geen fysieke dubbele meters, maar enkele meters die het moment van energiegebruik onderverdelen in twee categorieën. Gebruik tijdens piekuren en gebruik tijdens daluren. Als u vooral veel energie gebruikt in daluren is het verstandig om gebruik te maken van de dubbele meter. Dit komt omdat energie die geleverd wordt in daluren voordeliger is dan energie die wordt geleverd tijdens piekuren.

Contractduur

Tijdens het afsluiten van het energiecontract is het in acht nemen van de contractduur aan te raden. Als je bijvoorbeeld ieder jaar van energieleverancier wilt wisselen om ieder jaar weer gebruik te kunnen maken van de diverse voordelen moet je altijd een jaarcontract afsluiten. Veel energiemaatschappijen proberen je voor juist voor meerdere jaren aan zich te binden door nog vrijgeviger te zijn wat betreft overstap cadeaus als je een contract voor meerdere jaren afsluit. Je zult hierin zelf de juiste overweging moeten maken wat betreft de contractduur. Als de welkomstbonus bij een driejarig contract dusdanig veel hoger ligt dan de te ontvangen bonus bij een jaarcontract kan een driejarig contract ook zeker het overwegen waard zijn!

Share.

About Author

Leave A Reply