Hoewel je het een saaie ruimte kunt laten zijn, zien we het liever anders: maak van je toilet een mooi kamertje! Een beetje aankleding is ook hier namelijk best gewenst. Planten op het toilet zijn hierbij een prachtige toevoeging. Maar hoe zorg je dat ze in leven blijven? Lees onze tips!

Kies de juiste planten uit

Het is allereerst zaak dat je de juiste planten op het toilet uitkiest. Grote kans dat hier geen raam te vinden is, of een heel klein raampje. En dat betekent natuurlijk dat die planten maar weinig licht vangen. Gelukkig hoeft dat heus niet meteen te betekenen dat het einde verhaal is. Als je maar goed uitzoekt welke planten in de schaduw kunnen staan.

Om wat voorbeelden te noemen: de Vrouwentong, palmplanten en een Monstera kunnen prima in de schaduw staan. En ook sommige cactussen hebben hier geen problemen mee. Genoeg planten dus die niet per se graag in de schijnwerpers staan. En dat komt voor jou alleen maar handig uit als wc plant!
Dit zijn de juiste planten voor op de wc

Geef niet te veel water

Planten die in de schaduw staan, hebben veel minder water nodig dan planten die in de zon staan. Geef daarom maar een heel klein beetje water aan de plant voor op de wc, en doe dit ook niet te vaak. Hoe vaak precies verschilt per plant: zoek dit vooraf altijd even op.

Geloof ons maar: je geeft al sneller te veel water dan je denkt. En dat kun je maar beter voor zijn – die plant is dan misschien niet meer te redden. Als je écht te weinig geeft, merk je dat bijvoorbeeld wel aan de bladeren die gaan hangen.

Af en toe even in het licht

Als je een plant hebt uitgezocht die het liefst in de schaduw staat, kan er eigenlijk maar weinig fout gaan. Maar als er echt helemaal geen raampje in het toilet zit, is het toch slim om de plant af en toe even in het licht te zetten. Daarmee bedoelen we niet in direct zonlicht, maar in een kamer waar daglicht in valt. Het liefst een stukje van het raam af.

Doe dit bijvoorbeeld eens in de week. Zo krijgt die plant toch nog een beetje daglicht op de bladeren – voor een langere levensduur. Een kleine moeite voor jou, met een gelukkigere plant als resultaat!
Planten op het toilet: zo houd je ze in leven

Nepplanten als alternatief

Heb je bovenstaande tips allemaal al uitgeprobeerd of weet je zeker dat je de planten niet in leven gaat houden op jouw toilet? Helaas! Maar niet getreurd: er zijn altijd nog nepplanten als alternatief. En als je goed zoekt, zijn er vandaag de dag gelukkig echt wel varianten die behoorlijk goed lijken. Of ga voor een neppe tak: een mooi minimalistisch idee.

Makkelijker kan het natuurlijk niet! Perfect dus als je geen groene vingers hebt. Hoewel we het liefst echte planten in huis hebben staan, is het heus geen ramp om nepplanten in het toilet te plaatsen. Zo heb je alsnog een plant op het toilet, die voor een gezellige look zorgt! En dat is waar het immers om ging.

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven. Anna's website als tekstschrijver en fotograaf: annaschouten.com

Leave A Reply