Net als bij ieder ander apparaat, komen er bij een koelkast diverse zaken kijken om deze zo goed mogelijk zijn werking te kunnen laten doen. Om er zo goed en lang mogelijk van te kunnen genieten, moet je op bepaalde dingen letten. Hierbij kun je denken aan de temperatuur van de koelkast, welke producten je er allemaal in kwijt kunt en hoe vol je de koelkast kunt vullen.

Temperatuurregeling
Over het algemeen is een gemiddelde instelling het meest geschikt bij een koelkast. In bepaalde situaties kun je er echter voor kiezen om de temperatuur aan te passen. Moet iets bijvoorbeeld snel koud worden, dan kun je de koelkast tijdelijk op een koudere stand zetten.

Bij het vaststellen van de temperatuur is het belangrijk om ook rekening te houden met andere zaken. Denk hierbij aan de omgevingstemperatuur, hoe vaak de deur geopend wordt en de hoeveelheid voedsel die zich in de koelkast bevindt.

Soort producten
Niet alle producten lenen zich ervoor om bewaard te worden in de koelkast. Andere kunnen alleen onder bepaalde voorwaarden in de koelkast.

  • Leg vlees en reeds bereid voedsel alleen afgedekt in de koelkast;
  • Maak fruit en groente schoon alvorens je het in de koelkast plaats en bewaar deze bij voorkeur in de daarvoor bestemde bakken/lades;
  • Bananen, aardappelen, uien en knoflook mogen niet in de koelkast bewaard worden, tenzij ze goed verpakt zijn. Dit komt deze producten namelijk niet ten goede.

Niet te vol
Let er op dat je je koelkast niet te vol vult. Hoe voller je je koelkast maakt, hoe harder je koelkast moet werken om alles gekoeld te krijgen. Is je koelkast te vol, dan worden alle producten misschien niet op een manier gekoeld zoals dat je dat graag zou willen.

En tot slot: houd je koelkast goed schoon en reinig deze regelmatig. Niet alleen zodat deze langer meegaat, maar ook omdat dit gezonder is voor jou. Meer info over moderne koelkasten vind je in de gebruiksaanwijzing, maar ook op internet.

Share.

About Author

Comments are closed.