Het kerstfeest staat alweer bijna voor de deur! Hoewel je het misschien nog niet helemaal in je hoofd hebt zitten, is het binnenkort dus tijd om de kerstboom in huis te halen. Wat een gezelligheid! Wil je het dit jaar eens anders dan anders aanpakken? Dat kan bijvoorbeeld door een kerstboom in huis te halen die echt speciaal is! In deze blog tippen we je onze ideeën voor unieke kerstbomen in huis.

De houten kerstboom

Een kerstboom bestaande uit dennentakken? Wonderschoon natuurlijk, maar allang niet meer de enige optie voor een kerstboom in huis. Als je dit idee jaar in, jaar uit weleens hebt gezien, doe je er goed aan om te spelen met het materiaal van de boom. Ga bijvoorbeeld voor een houten kerstboom! En dan hebben we het niet alleen over de boomstam, maar over de gehele boom.

Door planken aan elkaar te timmeren, vertaal je het idee van de kerstboom van hout. Smalle of brede planken, veel of weinig planken: je kunt je eigen design bepalen! Vervolgens kun je ook creatief zijn met de decoratie van die planken. Plak er kerstballen aan vast, of bedenk een ander innovatief idee.
Unieke kerstbomen: zo steel jij de show!

Kies voor een kerstboom van karton

Vind je het wat teveel werk om bovenstaand idee van de houten kerstboom uit te voeren? Dan hebben we ook een eenvoudiger plan: kies voor een kerstboom van karton. Ook dit materiaal zorgt ervoor dat je een unieke kerstboom in huis hebt staan.

Het idee is vergelijkbaar: je kunt opnieuw zelf bepalen hoeveel takken je aan de boom wilt hangen. Ga voor veel takken als je het idee van een grote boom in huis wilt halen, maar kies voor minder takken als je liever gaat voor een minimalistische look. En vervolgens aan de slag met de decoratie! Dit kun je ook hier weer op traditionele wijze toepassen door er kerstballen aan te hangen. Maar karton leent zich bijvoorbeeld ook voor het maken van tekeningen op de boom – een origineel idee!
Pak uit met een kerstboom van karton

Een adventskalender als kerstboom

Vier je kerst met cadeaus? Wat een feest! Grote kans dat je deze normaal gezien onder de kerstboom plaatst, op een rijtje naast elkaar. Dat ziet er heus hartstikke gezellig uit, maar je kunt het ook eens anders aanpakken! Ga voor een kerstboom die bestaat uit cadeaus!

Met andere woorden: kies voor een adventskalender als kerstboom. Hoewel het idee hierbij is dat je er iedere dag een cadeau uit haalt, kun je dit ook gerust bewaren tot de kerstdagen. Het is maar net waar jouw voorkeur naar uitgaat! Het ziet er in ieder geval enorm gezellig uit, zo’n pakjes-bouwsel in de vorm van een kerstboom. Met dit idee voeg je echt warmte toe aan de feestmaand – in je eigen woning.
Uniek idee: een adventskalender als kerstboom

Decoratie aan de wand als kerstboom

Waar de kerstboom altijd staat en vaak veel plek inneemt, kun je dit ook op een andere manier inrichten. Een ideaal plan als je maar een kleine woonkamer hebt, waar die kerstboom eigenlijk teveel plek inneemt. Kies voor een unieke kerstboom aan de wand in je woning!

Je hebt hier niet meer voor nodig dan een stukje lege muur – en uiteraard de decoratie die je op de muur gaat plakken. Zo zien we hieronder een kerstboom gemaakt van sterren die tegen de wand zijn geplakt. Een wonderschoon idee! Maar ook andere vormen of kleuren zijn uiteraard mogelijk – je kunt deze boom helemaal stylen naar jouw wensen.
Weinig ruimte? Ga voor een unieke kerstboom aan de wand

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven. Anna's website als tekstschrijver en fotograaf: annaschouten.com

Leave A Reply