Als je kindje groeit, verandert er natuurlijk veel. Er zijn nieuwe kleertjes nodig, er wordt met ander speelgoed gespeeld. En misschien wil je ook de babykamer aanpakken: ga van babykamer naar peuterkamer! Je kunt aan verschillende aanpassingen denken, die we in deze blog voor je op een rijtje zetten.

Babykamer naar peuterkamer: nieuwe meubels

De grootste verandering als je van babykamer naar peuterkamer gaat? Dat zijn de nieuwe meubels! Zo kan de commode het kamertje uit, die heb je na verloop van tijd niet meer nodig. Ook gaat je kind in een groter bed slapen. Het ledikantje wordt ingeruild voor een peuterbed! Bedenk of je een regulier bed kiest, of bijvoorbeeld een hoogslaper. Dit is het ideale moment om over de droominrichting van de peuterkamer na te denken! Verder kun je denken aan een grotere kast, om meer spullen in op te kunnen bergen. Door de jaren heen verzamelt je kind immers steeds meer!

Hoe tover je de babykamer om in een peuterkamer?

Nieuwe kleuren in de kinderkamer

Als je de huidige kleuren in de babykamer niet meer zo leuk of passend vindt, kun je ook voor een nieuw kleurenthema kiezen bij de peuterkamer inrichten. Of vraag bijvoorbeeld aan je kindje wat zijn of haar lievelingskleur is! Met een nieuwe lik verf op de muur en meubels of accessoires in de gewenste kleur, is de kinderkamer weer als nieuw.

Peuterkamer inrichten met thema

Als je van babykamer naar kinderkamer gaat, kun je ook denken aan een kinderkamer thema! Zo maak je echt iets unieks van de kamer. We noemen wat voorbeelden: de jungle, prinsessen, het heelal, de onderwaterwereld, het dierenrijk of het bos. Laat je kind er natuurlijk in meedenken.

Speelhoek inrichten

Waar een baby nog niet zoveel behoefte heeft aan een grote speelhoek, is dat voor een peuter juist wel belangrijk. Richt daarom een speelhoek in, met een zachte ondergrond en genoeg ruimte om te kunnen spelen. Dit kan tevens de verzamelplek voor het speelgoed worden, waar je op die manier een duidelijke plek voor aanwijst.

Hoe tover je de babykamer om in een peuterkamer?

Nieuwe accessoires in de peuterkamer

In de kinderkamer zijn er ook nieuwe accessoires nodig! Denk aan nieuw beddengoed voor het grotere bed. Ook een nieuw nachtlampje is wellicht wenselijk bij de inrichting van de peuterkamer. Of misschien wil je kind wel een mooie poster aan de muur. Pak ook deze details aan.

Inrichting peuterkamer: veiligheid

Ten slotte kun je bij de inrichting van de peuterkamer denken aan de veiligheid. Er zijn namelijk andere dingen om rekening mee te houden dan in de babykamer. Zo kan je kindje straks kruipen en lopen: pas op met scherpe randen op een wat grotere hoogte. Als je kindje gaat klimmen, is het bijvoorbeeld ook belangrijk om het raam goed af te sluiten. Zo is de peuterkamer leuk én veilig ingericht!

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven. Anna's website als tekstschrijver en fotograaf: annaschouten.com

Leave A Reply