verhuizenVerhuizen is spannend en je wilt het zo goed mogelijk geregeld hebben. Het is dus verstandig om van tevoren al een aantal dingen te regelen. Je hebt natuurlijk de standaard dingen zoals het opzeggen van de huur, de hypotheek regelen, verlof regelen op je werk voor als je gaat verhuizen en nog veel meer. Er zijn nog een aantal dingen waar je nog meer op kunt letten voor het daadwerkelijk zo ver is, want het slecht regelen betekent stress.

Voorbereidingen treffen
Het is ten eerste belangrijk dat je al weet hoe je spullen gaat vervoeren. Het is waarschijnlijk het meest goedkoop om zelf spullen te vervoeren, maar een grote bank of kast past niet zomaar in de auto. Kies dus voor een bedrijf om in te huren of je kunt ook een verhuisbus huren en zelf rijden. Als je een bedrijf inhuurt, zorg dan wel dat je precies weet wat allemaal mee gaat zodat dit ook voor het bedrijf duidelijk is.

Ten tweede kun je al een heleboel dingen inpakken die je niet meer nodig hebt. Denk aan boeken of eventueel al meubels. Als je het huis eens lekker gaat opruimen, kom je ook dingen tegen die misschien niet eens mee hoeven. Zo zorg je dat er geen onnodige spullen in het nieuwe huis komen en het scheelt ook weer werk omdat de spullen dus niet verplaatst moeten worden.

Verzekering
Bij een woonverzekering is het verstandig om de verzekering al op tijd te laten weten dat je gaat verhuizen. De kosten kunnen namelijk veranderen en het is handig als dit vroeg van tevoren geregeld kan worden. Als de kosten hoger worden, heb je misschien zelfs nog tijd om op zoek te gaan naar een andere verzekeraar waar je eventueel minder hoeft te betalen. De verzekering gaat in de eerste dag dat je in het nieuwe huis woont.

Share.

About Author

Leave A Reply