In de zomer hebben veel mensen last van wespen, bijen, mollen en mieren, maar in de herfst is dit ongedierte vaak niet meer te vinden in Nederland. Dit ongedierte vertrekt dan naar warme regionen, is inmiddels al gestorven of houdt een winterslaap. Dit wil niet zeggen dat er in de herfst helemaal geen ongedierte meer aanwezig kan zijn in je woning. In de herfst zijn er namelijk weer andere soorten ongedierte die voor overlast zorgen. Dit ongedierte zie je in de zomer meestal niet heel veel, maar in de herfst vaak wel. Hoe dit komt? Omdat het ongedierte merkt dat het kouder en natter wordt, waardoor beestjes een warme en droge plek opzoeken om de herfst door te brengen. Maar welke soorten ongedierte komen in de herfst het meeste voor?

Zilvervisjes

Dit ongedierte verbergt zich in de herfst vaak op plekken waar het lekker warm en droog is. Het komt dan ook regelmatig voor dat deze beestjes zich in jouw kast schuilhouden of op andere donkere plekken waar het droog is. Veel mensen zoeken niet naar ongedierte in hun kast, waardoor zilvervisjes over het algemeen makkelijk kunnen overleven hier. Is het jou opgevallen dat er veel zilvervisjes in je kast zitten? Verlaag dan de luchtvochtigheid en de beestjes zullen sterven.

Spinnen

Verreweg de meeste Nederlanders hebben een hekel aan spinnen. Helaas is dit ongedierte vaak in groten getale aanwezig in je woning. Dit is met name het geval in de herfst. Spinnen trekken overigens niet vanwege het weer naar je woning, maar meer vanwege de voorplanting. Mannetjesspinnen worden in deze periode namelijk volwassen en gaan binnenshuis op zoek naar een partner om zich voort te kunnen planten.

Spinnen

Kakkerlakken

Net als spinnen zijn de meeste Nederlanders ook geen fan van kakkerlakken. Dit ongedierte heeft een hekel aan kou en trekt dan ook regelmatig naar gebouwen wanneer het buiten kouder wordt. Grote kans dan dat er in de herfst ook kakkerlakken in je woning zitten. Een kakkerlak houdt doorgaans van een vochtige en warme omgeving en zal zich daar dan ook vestigen. Wanneer je kakkerlakken uit je woning wilt weren, is het van belang dat u eventuele lekkages snel dicht en er zo min mogelijk vochtige ruimtes zijn in je woning.

Bedwantsen

Bedwants is een bijzonder vervelend ongedierte. De beestjes komen voornamelijk voor in en rondom het bed en prikken mensen tijdens hun slaap. Dit kan resulteren in een geïrriteerde huid. Bedwants kan het hele jaar door aanwezig zijn in je woning, maar in de herfst is er doorgaans vaak een piek te zien. De reden hiervoor is dat dit ongedierte vaak met mensen meereist die terugkeren van hun vakantie. Zo kan bedwants bijvoorbeeld op je jas of koffer zitten, waardoor het ongedierte ook in je woning op kan duiken.

Ongediertebestrijding in de herfst

Wanneer jij in de herfst te maken hebt met ongedierte, wil je dit waarschijnlijk zo snel mogelijk bestrijden. Om definitief verlost te worden van het ongedierte in je woning, is het raadzaam om een professionele bestrijder in te schakelen. Ongediertebestrijding in Almere gebeurt in dat geval namelijk op de juiste wijze. De bestrijders beschikken over de benodigde kennis, materialen en middelen om alle soorten ongedierte in de herfst snel uit je woning te verwijderen. Een professionele bestrijder in Almere zorgt er dus voor dat je niet lang overlast hebt van het ongedierte.

Share.

About Author

Leave A Reply