Je hebt net een nieuw huis gekocht en bent bezig met de inrichting en met het opbouwen van je huis. Er zijn een aantal dingen die je daarvoor moet regelen, waaronder de trappen voor je huis. Een trap lijkt heel simpel, maar bepaalt wel de uitstraling van je huis. Hier worden daarom een aantal soorten trappen genoemd en uitgelegd wat de voor- en nadelen van de soort zijn.

De draaitrap

De draaitrap, ookwel spiltrap genoemd, draait rond een as. Deze trap wordt veelal gebruikt in kleine ruimtes omdat hij maar een klein oppervlakte in gebruik neemt. De trap lijkt van boven een halve cirkel. In de jaren 70 waren draaitrappen erg populair. Een draaitrap wordt gemaakt in de trappenfabriek met allerlei verschillende materiaalsoorten. De voordelen van de draaitrap zijn dus dat hij weinig ruimte in beslag neemt en veilig is. Een nadeel van deze trap is dat hij niet handig is om grote spullen de trap op te dragen.

Wenteltrap

Wenteltrap

De wenteltrapt loopt in een spiraal omhoog en wordt als elegant beschouwd. Een wenteltrap lijkt op een draaitrap. Een wenteltrap loopt niet in een rechte lijn naar boven. De wenteltrap is perfect voor grote woonkamers of inkomhallen, maar wordt minder vaak gebruikt in kleine ruimtes. Het nadeel van de wenteltrap is dat deze nogal hoog in prijs kan uitvallen.

Steektrap

De steektrap wordt gezien als de meest eenvoudige en standaard trap. Het is namelijk een rechte trap. Deze kan je bijna in elke woning plaatsen. Deze trap past het beste in grote ruimtes en past niet in kleine ruimtes. Het voordeel van de steektrap is dat deze meestal goedkoper dan andere trappen is. Een ander voordeel is dat je onder de trap veel ruimte hebt. Je kan dus bijvoorbeeld een leuke kast of misschien wel een bureau onder de trap plaatsen waardoor je de ruimte optimaal benut. Het nadeel van de steektrap is de lengte. Omdat de steektrap een rechte trap is moet deze nogal lang zijn. Als je de trap wilt inkorten dan zal de trap te stijl worden.

Ideeën voor aankleding

Je kan een trap op een aantal manieren aankleden. Je kan bijvoorbeeld verlichting langs de trap of onder de trap plaatsen. Zo krijgt de trap speciale aandacht in de ruimte. Je kan kiezen voor een koude verlichting om de kamer een moderne sfeer te geven of je kan kiezen voor een warme verlichting om de kamer een gezellige sfeer te geven. Als je trap breed genoeg is kan je ook planten op de trap plaatsen.

Kies de juiste trap voor jouw kamer door bovenstaande voor- en nadelen van de trappen af te wegen.

Share.

About Author

Leave A Reply