Ben je al een tijdje op zoek naar leuke wanddecoratie, maar kun je niets vinden wat bij je interieur past? Maak het dan gewoon zelf! Er zijn ontzettend veel leuke Do It Yourself projecten die ook niet lastig uit te voeren zijn. Vandaag delen we 5 toffe ideeën voor verschillende woonstijlen. Welke zelfgemaakte decoratie hangt er binnenkort bij jou aan de muur?

1. Fotolijstjes met planten

Planten zijn niet meer weg te denken uit het interieur. Of je nou een heel frisse en Scandinavische inrichting hebt of juist een landelijke woning. Planten zijn altijd goed! Dit kun je dus ook prima verwerken in muurdecoratie. Knip een aantal afbeeldingen van planten uit of teken ze na. Sommige planten zijn zelfs geschikt om te drogen. Stop alles in fotolijsten met verschillende formaten en maak er een toffe collage van.

2. Zelf gemaakt schilderij

Als je een echte creatieveling bent, vind je het vast niet erg om meer tijd in de wanddecoratie te stoppen. Maak er een ontspannende middag van door weer ouderwets te schilderen op nummer. Met deze techniek kun je de mooiste schilderijen zelf maken! Van bloemen, dieren en landschappen tot een eigen foto. Op de website van Painting expert vind je allerlei schilder pakketten voor zowel kinderen als volwassenen.

3. Wanddecoratie van riet en rotan

Riet en rotan blijven populaire materialen. Het bovenstaande voorbeeld ziet er misschien heel indrukwekkend uit, maar is erg makkelijk na te maken. Je hoeft alleen maar een aantal rieten of rotan producten te verzamelen en deze aan de muur te hangen. Gebruik bijvoorbeeld manden, onderzetters of zelfs een mattenklopper. Wees creatief!

4. Grote tak met versiering

Een grote tak als decoratie is een echte klassieker. Je ziet het vooral terugkomen tijdens de feestdagen. Zo’n tak is bijvoorbeeld ideaal om kerstballen, kerststerren en twinkellichtjes aan te hangen. Maar ook buiten de feestdagen om kun je dit decoratiestuk in huis hangen. Hang er een paar planten aan, versier het met hangende waxinelicht houders of maak het nog robuuster met andere natuurlijke materialen. Je kunt er het hele jaar door mee blijven variëren.

5. Muurdecoratie van tape

Voor een modern en abstract effect kun je ook eens creatief aan de slag gaan met tape. Zoek een leuke afbeelding of vorm en maak deze na op de muur. Zorg ervoor dat de lijnen strak zijn voor het mooiste resultaat. Een waterpas en liniaal zijn bij dit project dus zeker niet overbodig.

Share.

About Author

Hi, ik ben Joanne! Een echte creatieveling die altijd op zoek is naar nieuwe inspiratie. Werkzaam als fashion stylist, model en blogger (onder andere op mijn eigen website www.makepeoplestare.com). Ik ben gek op het creëren van mooie dingen in zowel beeld als tekst.

Leave A Reply