Mensen die uit een dorp komen of in een dorp wonen weten er alles van: het heerlijke gevoel van rust en ruimte. Misschien ook wel het boerderij-gevoel genoemd! En dat voelt goed. Hoe jij dat ook in jouw tuin kunt evenaren? Daar hebben we verschillende tips voor die we in deze blog behandelen – lees mee.

Dieren in de tuin

Waar we als eerst aan denken bij boerderijtuinen? Dat zijn toch wel dieren! Die lopen namelijk vaak rond op de boerderij. En daarmee hebben we het niet alleen over bijvoorbeeld koeien en schapen. Die zijn ook wel wat lastig te houden in een kleine tuin in bijvoorbeeld de stad.

Waar we het dan wel over hebben? Dieren als kippen, konijnen, maar ook honden of katten. Een gezellige beestenboel! Het idee is dan ook: maak een groot hok in de tuin waar deze dieren een plek in kunnen krijgen. Dan moet je natuurlijk wel de wens hebben om voor ze te zorgen. Maar ben je een dierenvriend? Dan is dit zeker een mooie onder de boerderijtuinen voorbeelden!
Zo creëer je een boerderij-gevoel in de tuin

Houten schuttingen

Ook het materiaal dat je gebruikt in de tuin draagt bij aan de uitstraling. Zo denken we bij een boerderijtuin aan materiaal als hout. Een beetje ouderwets, maar tegelijkertijd tijdloos en altijd goed. En daar houden we van! Dat kun je eenvoudig verwerken in jouw tuin!

Ga bijvoorbeeld voor houten schuttingen in je tuin, of een houten hekje in de voortuin. Denk daarbij aan het old school design: simpel, niets meer en niets minder. Zo sluit je helemaal aan op de juiste look!

Veel gras

Waar we nog meer aan denken bij de boerderijtuin? Veel land, veel gras – oftewel veel groen om je heen. Nu heb je misschien niet veel land als je een kleine tuin bij je huis hebt, maar je kunt wel voor veel groen zorgen. En de makkelijkste, en toch wel meest boerderij-waardige manier om dat te doen? Met gras! Zorg dus voor een flink gazon in je tuin.

Dat is lekker makkelijk bij te houden: gewoon met de grasmaaier er overheen van tijd tot tijd, en dan ben je er wel bijna. Het mooie aan gras is dat je er niet zo snel op uitgekeken raakt: het is gewoon altijd goed. En als je kinderen hebt, kunnen ze er heerlijk op spelen! Het zit namelijk toch wel net wat beter dan bijvoorbeeld steen.
Heerlijk in eigen tuin: een moestuin!

Een moestuin

Ten slotte moeten we bij de boerderijtuin denken aan een moestuin. Je eigen groenten en fruit verbouwen: dat is toch een heerlijk idee? Zo heb je er meteen een nieuwe hobby bij!

En zo’n moestuin hoeft heus niet enorm te zijn – ook met een kleine variant kun je al wat gewassen verbouwen. Kies je favoriete groenten uit, en ga aan de slag.

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven. Anna's website als tekstschrijver en fotograaf: annaschouten.com

Leave A Reply