Voor een fris en licht interieur begin je met een witte basis. Dat is natuurlijk heel logisch. Maar hoe moet je de woonkamer verder inrichten? Waar moet je rekening mee houden en hoe zorg je ervoor dat de ruimte niet saai wordt? Wij geven alle antwoorden in dit artikel!

Tip 1: Maak veel gebruik van koele tinten

Koele tinten hebben een frisse uitstraling. Het is dus belangrijk om dit toe te passen in je interieur. Dit betekent niet dat je de hele woonkamer in het blauw moet steken (een bekende koele kleur). Er zijn nog veel meer mooie kleuren die ook een koele ondertoon hebben. Denk aan grijs, groen of zelfs lichtroze. Natuurlijk mag je dit blijven afwisselen met warme elementen. Een sfeervolle houten vloer past prima bij deze look.

Tip 2: Hang luchtige raamdecoratie op

Raamdecoratie is heel bepalend voor de sfeer in de woonkamer. Hang dus niet zomaar wat voor het raam. Bij deze frisse stijl is het mooi om te kiezen voor een lichte neutrale kleur zoals grijs of wit. Zorg er daarnaast voor dat de raambekleding luchtig oogt. Een op maat gemaakte vitrage van ilumio is hier perfect voor! Dit type wordt ook wel een doorzichtig gordijn of glasgordijn genoemd. Het dunne materiaal laat veel licht door. Het is dus ideaal als je wat meer privacy wilt creëren zonder al het daglicht te verliezen. Je kunt deze luchtige gordijnen goed combineren met andere ilumio raamdecoratie. Denk aan een lang verduisterd gordijn dat net één tint donkerder is dan de vitrage.

Tip 3: Blokkeer de ramen zo min mogelijk

Probeer in de woonkamer optimaal gebruik te maken van daglicht. Dit doe je met de juiste raamdecoratie, maar ook door de ramen niet te blokkeren. Veel mensen zetten er bijvoorbeeld een grote bank of ander robuust meubelstuk voor. Dat is zonde van de lichtinval! Laat de ruimte bij je ramen dus zo leeg mogelijk.

Tip 4: Koop een groot vloerkleed in een lichte kleur

Met een groot vloerkleed creëer je direct meer sfeer. En door te kiezen voor een lichte kleur, past het nog prima bij de frisse stijl! Op de bovenstaande afbeelding zie je zelfs dat er gebruik is gemaakt van een speelse print.

Tip 5: Doe het rustig aan met decoratie

Decoratie is erg leuk, maar kan soms ook de frisse look wegnemen. Kijk dus eens kritisch naar alle accessoires in jouw woonkamer. Wordt het niet tijd om een paar dingen weg te halen? Vaak helpt het ook om maximaal drie verschillende kleuren terug te laten komen in de decoratie.

Share.

About Author

Hi, ik ben Joanne! Een echte creatieveling die altijd op zoek is naar nieuwe inspiratie. Werkzaam als fashion stylist, model en blogger (onder andere op mijn eigen website www.makepeoplestare.com). Ik ben gek op het creëren van mooie dingen in zowel beeld als tekst.

Leave A Reply