De badkamer is vaak een ondergeschoven kindje in ons interieur. En als we er dan toch aandacht aan gaan besteden, gaat er nogal eens iets fout bij de inrichting. Dat is zonde: het betekent namelijk dat je na een make-over van je badkamer nog altijd niet blij bent. Wat zijn de meest gemaakte fouten bij de badkamerinrichting én hoe kun je ze voorkomen? Lees onze badkamerinrichting tips!

Badkamer indelen: ongezellige look

We hebben vaak het idee dat de badkamer een clean, rustige look moet kennen. Hoewel je natuurlijk wilt voorkomen dat de badkamer propvol staat en te bont oogt, is een basic look soms simpelweg wat saai en koud. Je kunt de badkamerinrichting best gezellig maken! Kies voor elementen van hout, en zet een plant in de vensterbank neer. Ook een hoogpolige badmat in een warme kleur doet veel voor de sfeer in de badkamer.

Veelgemaakte fouten bij de badkamerinrichting: dít wil je liever voorkomen

Badkamerinrichting: onpraktische indeling

Bij de inrichting van de badkamer gaat het vaak fout bij de indeling. Als je de badkamer niet op een logische wijze indeelt, oogt het er snel rommelig. Ga misschien zelfs met een interieurstylist in gesprek: hij of zij weet echt wat een praktische indeling is. Indien je de gehele badkamer gaat verbouwen, is het niet verkeerd om hier grondig over na te denken! Zorg onder andere dat er genoeg loopruimte is in de badkamer, en dat je genoeg bewegingsruimte hebt bij de wasbak, evenals bij het toilet.

Badkamer inrichten: onvoldoende opbergruimte

Hoewel het in eerste instantie misschien niet zo lijkt, zijn er behoorlijk wat spullen die je moet opbergen in de badkamer. Handdoeken, doucheproducten, make-up, wellicht wasmiddel en ondergoed. Zorg dat er voldoende opbergruimte is in de badkamer. Je wilt overal eenvoudig bij kunnen komen in de kast. Een hoge, smalle kast is een uitkomst bij de badkamerinrichting. Denk verder aan een spiegelkast bij de wastafel!

Veelgemaakte fouten bij de badkamerinrichting: dít wil je liever voorkomen

Inrichting badkamer: ongeschikte meubels of verkeerde plaatsing

De meubels spelen een hoofdrol in de badkamer. Je kunt de badkamer inrichten met meubels die speciaal voor de badkamer bedoeld zijn. Met een wastafelkast is dit al gauw het geval, maar met een algemene kast niet per se. Als de kast niet op de juiste manier is afgewerkt, is er kans op schimmelvorming door de hoge luchtvochtigheid. Dat is zonde! Plaats de meubels ook op de juiste manier: zet een kast bijvoorbeeld niet direct tegen de badkuip of douche aan, als hier de kans bestaat dat het meubelstuk te nat wordt.

Fout in de badkamer: slechte ventilatie

Nog een laatste badkamerinrichting tip: zorg voor voldoende ventilatie. Misschien kun je een ventilatiesysteem laten maken in de ruimte. Ga je je woning grondig verbouwen? Dan is het mogelijkerwijs zelfs een idee om een raam in de ruimte te laten zetten. Zo heb je aan alles gedacht!

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven. Anna's website als tekstschrijver en fotograaf: annaschouten.com

Leave A Reply