Ben je aan het verbouwen rondom je woning? Denk dan ook eens na over een carport! Tegenwoordig wordt er soms zelfs gekozen voor een carport in plaats van een garage. Een carport heeft dan ook verschillende voordelen die we graag met je delen: lees gauw verder!

Voordelen carport: bescherming van je auto

Het grootste voordeel van een carport? Dat is natuurlijk dat je auto goed beschermd blijft als ‘ie eronder staat! Zeker als je auto nu in de buitenlucht geparkeerd staat op je pad, is dit de overweging waard. Of het nu gaat om bescherming tegen de felle zon in de zomer of juist bescherming tegen ijs en sneeuw in de winter: je auto staat het hele jaar door veilig onder zo’n carport. En ook vogelpoep op je auto is voortaan verleden tijd. Krabben hoeft niet meer en de kans op roest verkleint. Een fijne gedachte!

Dit zijn de 7 voordelen van een carport

Carport voordelen: goedkoper dan een garage

Als je een garage gaat bouwen, loopt dat al gauw flink op in de kosten. Een carport is juist een veel goedkopere optie! Zeker een reden om hiervoor te gaan als je twijfelt tussen een carport en een garage. Zelfs als je kiest voor mooi hout om je carport echt te laten shinen, is zo’n carport alsnog goedkoper dan een garage. Als je ‘m alleen voor je auto gaat gebruiken, en geen andere speciale functies voor een garage in je hoofd hebt, is die keuze snel gemaakt. Mooi meegenomen!

Gebruik de carport niet alleen voor je auto

Een carport is natuurlijk met name bedoeld om je auto onder te parkeren. Maar er zijn meer momenten te bedenken waarop een carport een uitkomst biedt! Ga je barbecueën maar is er een regenbui? Geen punt onder je carport. Om maar een voorbeeld te noemen!

Een carport met berging als opslagruimte

Over extra functies voor je carport gesproken: je kunt ‘m ook inzetten als opslagruimte. Heb je een houtkachel in huis? Dan kun je hier het hout opslaan – mits je carport aan alle kanten goed is afgedekt. Ook fietsen en een motor kun je er prima onder kwijt: die blijven zo ook langer mooi.

Wel of geen carport nemen? Lees hier alle voordelen!

Meer comfort met een carport

Ga je op vakantie en is het aan het plenzen als je de auto inpakt? Dan kun je dat lekker overdekt doen. Net als het uitladen van je boodschappen. Perfect in ons koude kikkerlandje waar het nogal eens regent!

Een isolerende werking voor je woning

Een carport kan zelfs een isolerende werking voor je woning hebben. Zit bijvoorbeeld je woonkamer naast de carport? Hier hoef je ’s winters wat minder te stoken, omdat de warmte dankzij de carport beter blijft hangen.

De waarde van je woning stijgt

Wil je de waarde van je huis vergroten? Dat is ook zeker een voordeel aan een carport bouwen! Een carport aan huis wordt namelijk gezien als een ideale extra – mooi meegenomen als je je huis later in de verkoop wilt zetten. Zeker als je kiest voor een fraaie carport, zoals een stalen carport of een houten carport: die looks vallen in de smaak!

Verder lezen? Overkapping in de tuin: wat zet je eronder?

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven. Anna's website als tekstschrijver en fotograaf: annaschouten.com

Leave A Reply