Tegenwoordig wil bijna iedereen wel een overkapping in de tuin. En dat snappen we helemaal! Het is de perfecte manier om je woonkamer door te trekken in de tuin. Of om in de schaduw te kunnen genieten van de buitenlucht en de groene omgeving. Toch ontstaat er nog veel twijfel over de exacte toepassing. Wat zet je nou eigenlijk onder zo’n overkapping? In dit artikel geven we 5 verschillende mogelijkheden.

1. Comfortabele loungeset

De meeste mensen gebruiken een terrasoverkapping voor een uitgebreide loungeset. Dit komt namelijk altijd goed van pas! Je kunt er heerlijk relaxen met je gezin, familie of vrienden. Bovendien zijn deze tuinsets verkrijgbaar in allerlei stijlen. Er is dus vast een mooie loungeset die perfect aansluit bij jouw persoonlijke smaak.

2. Luxe jacuzzi

Heeft jouw loungeset al een andere mooie plek gekregen? En wil je jouw achtertuin echt een luxe touch geven? Dan kun je ook een spa of jacuzzi kopen! We begrijpen dat het best een grote aankoop is, maar je hebt er dan ook jaren plezier van. Door het bubbelbad onder de overkapping te plaatsen, kun je er ieder seizoen gebruik van maken. Zelfs bij slecht weer kun je er nog optimaal van genieten. Kom bijvoorbeeld helemaal tot rust na een lange werkdag of maak er juist een gezellige avond met vrienden van in het weekend.

3. Grote eettafel

Als je het heerlijk vindt om uitgebreid te dineren, dan is een grote eettafel onder de overkapping ook een mooie optie. Zeker als de eetkamer in je woning niet zo groot is. Tip: zorg ervoor dat dit eetgedeelte qua stijl overeenkomt met de ruimte die eraan grenst. Bijvoorbeeld de keuken of woonkamer met openslaande deuren. Zo vormt alles een samenhangend geheel.

4. Complete buitenkeuken

Voor alle fanatieke hobbykoks is een uitgebreide buitenkeuken natuurlijk een grote droom. In ons regenachtige land is het wel zo handig om deze onder een dakje te plaatsen. Let bij het installeren goed op de (brand)veiligheid en kies voor een overkapping van een onderhoudsvriendelijk materiaal. Bij een buitenkeuken krijg je natuurlijk erg vaak te maken met vuil, vet en vocht.

5. Auto en andere voertuigen

Een overkapping aan de zijkant van je huis kun je ook prima gebruiken als carport. Het is veel eenvoudiger en goedkoper dan het laten bouwen van een garage. Lees ook ons artikel ‘Parkeer je elektrische auto in stijl’ voor nog meer carport inspiratie en een aantal handige tip.

Share.

About Author

Hi, ik ben Joanne! Een echte creatieveling die altijd op zoek is naar nieuwe inspiratie. Werkzaam als fashion stylist, model en blogger (onder andere op mijn eigen website www.makepeoplestare.com). Ik ben gek op het creëren van mooie dingen in zowel beeld als tekst.

Leave A Reply