Het is een van onze favorieten: de bohemien woonstijl. De ideale manier om rust, orde en warmte in je woning te creëren. Voor een zen gevoel in huis! Dat er nog altijd op en top stijlvol uitziet – zelfs perfect passend bij de Pinterest-look. Lees in deze blog al onze tips en ideeën.

Hout is essentieel

Aan welk materiaal we eigenlijk meteen denken als het gaat om het bohemian interieur? Hout! Met dit materiaal blijf je immers zo dicht mogelijk bij de natuur – alsof je een stukje van buiten naar binnen toe haalt. Het hout mag dan ook best zo onbewerkt mogelijk blijven. Dat is zelfs een pre bij deze look. Laat zien dat het heeft geleefd, van grote tafel tot klein dienblad!
Hout in huis: een must voor de bohemian woonstijl

Groen mag niet ontbreken

Over de levendige uitstraling gesproken! Naast hout is ook groen een must in het bohemien interieur. Met andere woorden: je kunt niet genoeg planten in je huis hebben staan. Van groot tot klein, van rijk met bladeren tot meer eenvoudig: het mag allemaal.

En het liefst zelfs zoveel mogelijk door elkaar! Zo creëer je namelijk ook nog eens een speelse look – helemaal aansluitend op het bohemien gevoel. Werk daarbij ook met verschillende, opvallende potten. In een Aztec-print, bijvoorbeeld. Ook weer helemaal in stijl! Naast de bank, op de vensterbank, op de trap, op het nachtkastje – om maar wat plekken te noemen waar je de planten kwijt kunt.
Fan van groen? Ga voor de bohemien woonstijl!

De gordijnen doen wonderen

Stof speelt een belangrijke rol bij het bohemien interieur. Hiermee kun je namelijk de look van je woning verzachten. Zeker als het gaat om de gordijnen! Heb je nu ‘harde’ gordijnen voor de ramen hangen, zoals lamellen? Dan is het tijd voor verandering. Kies voor stoffen gordijnen, liefst in een lichte kleur. Dat zorgt al meteen voor een heel andere look in je kamers.
Gordijnen voor een rustgevende uitstraling in huis

Extra’s: van hangmat tot klamboe

Naast de grotere items in huis zijn er ook details te bedenken die je misschien sneller over het hoofd ziet. Terwijl deze nu juist de bohemien woonstijl compleet maken! We kunnen het dan ook niet overslaan om ze in deze blog te benoemen.

Om welk soort accessoires het gaat? Net als bij de gordijnen staat hierbij opnieuw de stof centraal. Zo is de hangmat een topper in deze creatieve woonstijl. Om echt in bij te komen! Hang ‘m in de woonkamer of slaapkamer – maar net waar jij je het meest ontspannen voelt. En ook de klamboe is een wonderschone toevoeging aan de bohemien woning. En handig tegen muggen natuurlijk, dat ook nog eens!
Hangmat in huis: perfect passend bij de bohemien look

Prikkel alle zintuigen

De laatste tip heeft te maken met het uitdenken van werkelijk alle details. Het inrichten van ons interieur blijft veelal beperkt tot het zicht – de items waar je op uitkijkt. Maar wie het echt goed wil aanpakken met het bohemien interieur, betrekt ook andere zintuigen in het huis.

Hoe dat in z’n werk gaat? Naast het zicht is ook de geur in huis een belangrijk thema. Richt je interieur in met geurkaarsen, gedroogde bloemen, geurstokjes of wierook om nog beter tot rust te kunnen komen in je woning. Een ware traktatie voor de neus! En ook bijvoorbeeld de oren verdienen wel een extraatje. Zo kun je gaan voor een goede muziekinstallatie, om altijd en overal van muziek te kunnen genieten. Maar ook kleinere elementen tellen mee: van een prettig tikkende klok tot een aangename deurbel. Denk dus overal over na!
Prikkel alle zintuigen met het bohemien interieur

Rust in huis met de bohemien woonstijl

Het is wel duidelijk wat deze prachtige woonstijl teweegbrengt: meer rust in huis. En dat is natuurlijk niet verkeerd! Kom beter tot jezelf in je woning met dank aan deze trendy woonstijl. Die daarbij ook een prachtig resultaat teweegbrengt!

Kijk voor meer wooninspiratie & ideeën op Interieur-ideeen.com

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven. Anna's website als tekstschrijver en fotograaf: annaschouten.com

Leave A Reply