Eens in de zoveel tijd is het zover: tijd voor een grote schoonmaak! Natuurlijk – daar hebben we heus niet altijd zin in. Maar wat geeft het een heerlijk gevoel achteraf. Alleen dat al maakt het het waard om af en toe eens flink te poesten. In deze blog geven we je een aantal tips: zo maak je de keuken grondig schoon.

Sla geen hoekje over

Waar je normaliter misschien snel een doekje over het aanrecht haalt, is dat bij de grondige schoonmaakbeurt natuurlijk niet genoeg. Het schoonmaken in de keuken dient in dat geval beter te worden uitgevoerd: sla geen enkel hoekje over! Haal de apparaten van de plek, schuif alles even aan de kant – en poetsen maar.

Zo zorg je dat het keuken schoonmaken in alle volledigheid gebeurt. Ga hierbij ook voor het wasbak keuken schoonmaken, en sla het fornuis en alle hoekjes die hier te vinden zijn niet over. Dit zijn van die plekjes die je juist nu goed kunt meenemen!
De keuken grondig schoonmaken: tips en tricks

Haal alles uit de kasten

Niet alleen de apparaten moet je even aan de kant schuiven om overal bij te kunnen: haal ook alles uit de kasten bij het keuken reinigen! Dit kost wat werk en is inderdaad een vervelend klusje – maar zo zorg je wel dat je alles spic en span achterlaat.

Laat dus niks staan, en ga overal eens goed met de doek langs. Oók langs dat serviesgoed dat ergens achteraan de plank in de kast staat, en waar je eigenlijk nooit aankomt. Er komt toch stof en andere viezigheid op! Eens in de zoveel tijd is het keuken poetsen ook hier gewenst.

De koelkast: een belangrijk punt

Wat misschien wel het belangrijkste onderdeel is bij het grondig poetsen van de keuken? De koelkast! Ook hierbij geldt dat we ‘m maar al te graag overslaan – een snel doekje eroverheen, en dat is dan wel weer genoeg. Maar hier verzamelen zich een boel bacteriën! En die kruipen direct langs je verse eten wat je in die koelkast bewaart… Genoeg reden dus voor een flinke wasbeurt.

Hoe je dat aanpakt? Haal ook hier weer alles uit de kast – de spullen kunnen heus wel even buiten de kou staan. Liefst haal je vervolgens de planken eruit en was je deze af. Maar ga in ieder geval overal met een doek langs, en spoel deze regelmatig om.
Handige tips om de keuken schoon te maken en houden

Ten slotte: de muren niet vergeten

De laatste in de rij van keuken schoonmaken tips: vergeet de muren niet. Het keuken tegels schoonmaken is van groot belang, aangezien hier zich een boel vet ophoopt van het koken. En dat is natuurlijk niet zo fris! Een vette keuken schoonmaken zorgt voor een goed gevoel.

Ga hierbij bijvoorbeeld voor het keuken schoonmaken met soda: een ideale ontvetter. En dat is ook nog eens heel eenvoudig! In een handomdraai heb je zo weer een glanzende keuken.

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven. Anna's website als tekstschrijver en fotograaf: annaschouten.com

Leave A Reply