In de slaapkamer mag je de boel best gezellig maken! Dit is immers de ruimte waar je iedere dag weer afsluit en begint. Durf hier dan ook uit te pakken met kleur – het onderwerp waar we het in deze blog over gaan hebben. Want waar je kunt gaan voor een witte muur in de ruimte, is het veel leuker om de boel een kleur te geven. Kijk mee!

Groen: levendig en gezellig

Een van onze favoriete opties wat betreft de slaapkamer met de gekleurde muur? Dat is groen! Met deze tint ga je echt voor een frisse uitstraling van de ruimte. Alsof het elke dag een beetje lente of zomer is! Dat maakt de boel levendig – alles om een saaie slaapkamer te voorkomen.

Er zijn een boel verschillende groene tinten te vinden die goed tot recht komen in de slaapkamer. Zo ga je met olijfgroen voor een wat zachtere uitstraling, en met appeltjesgroen voor een vrolijker gevoel. Het is dus maar net welk effect je tevoorschijn wilt halen in de ruimte. Denk daar goed over na!
Groen op de muur in de slaapkamer: lekker fris

Rood: romantisch en warm

Een andere optie voor de gekleurde muur in de slaapkamer is rood: uiteraard de kleur van de romantiek. Dat geeft weer een heel ander effect dan de groene kleur waar we het hierboven over hadden. Ideaal als je op zoek bent naar een manier om warmte te verwerken in de slaapkamer.

Bij de kleur rood is het een stijlvol idee om de kleur op de muur te combineren met andere voorwerpen in de ruimte. Ga bijvoorbeeld ook voor rode kussens op het bed of andere rode accessoires in de ruimte. Maak er een geheel van!
Een gekleurde muur in de slaapkamer: voorbeelden en inspiratie

Blauw: rustgevend en knus

Op zoek naar meer rust in de slaapkamer? Ook dat is natuurlijk iets dat verwezenlijkt kan worden met kleur! Sterker nog: dit speelt daarbij een centrale rol. Welke kleur op de slaapkamer muur je in dit geval kiest? Blauw – perfect om te zorgen voor meer rust, en tegelijkertijd een knus gevoel.

Of je nu gaat voor lichtblauw of voor donkerblauw, ontspanning biedt deze kleur eigenlijk altijd. Dat maakt de pret voor jou extra groot: kies gewoon je favoriete tint! Wat betreft de trends kun je het best voor de donkere tint gaan, dat willen we je graag nog meegeven.
Ga voor een rustgevend effect in de slaapkamer met blauw

Roze: opvallend en speels

De laatste kleur die we uitlichten in het rijtje van ideeën voor de slaapkamer muur is roze. Ook hierover kunnen we zeggen dat het gaat om een trendkleur, net als het blauw waar we het eerder over hadden. Denk je meteen aan een prinsessenkamer bij de kleur roze? Daar hoeft niets van waar te zijn.

Kijk maar eens op het beeld hieronder: roze kan enorm stijlvol zijn. Dat is precies waar we voor willen gaan in de slaapkamer! En tegelijkertijd is het wel altijd een opvallende en speelse tint – een ideale combinatie, als je het ons vraagt.
Pak uit met roze in de slaapkamer!

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven. Anna's website als tekstschrijver en fotograaf: annaschouten.com

Leave A Reply