Heb jij een hond? Voor je hond is de tuin een geweldige plek om te ontdekken en te spelen. Je wil hem natuurlijk wel met een gerust hart in de tuin los kunnen laten lopen. Maak je tuin daarom hondvriendelijk met onderstaande tips. Zo hoef jij je geen zorgen te maken en kan je je hond lekker z’n gang laten gaan!

Een grasveld

Een hond heeft veel ruimte nodig om te kunnen bewegen. Een groot stuk grasveld is de perfecte ruimte voor je hond om over te lopen, te springen en te spelen. Als grasmaaien niet jouw favoriete bezigheid is, dan kan je eventueel overwegen om kunstgras te leggen. Je hond zal het verschil niet merken en jij hebt er geen onderhoud aan!

Controleer dat je omheining goed is afgesloten en hoog genoeg is zodat je hond er niet over kan springen. Let er ook op dat de tuinmeubelen, plantenpotten of andere dingen waar je hond op kan klimmen, uit de buurt van de omheining staan.

Verharde paden

Naast gras houden honden er ook van om over verharde paden te lopen. Paden met bestratingsplan zijn hiervoor ideaal. Als er een duidelijk aangegeven pad is dat je hond kan volgen, is de kans kleiner dat hij de planten zal vertrappen. Een verhard pad helpt overigens ook om de nagels van je hond kort te houden. Zo heb je daar ook al minder omkijken naar.

Heb je al zin gekregen om je tuin hondvriendelijk te maken? Vergeet dan niet om geschikte tuinkleding te dragen. Je wil immers niet dat je mooie kleren vuil worden. Ga je ‘s avonds aan het werk in de tuin? Dan is een comfortabele softshell jas ideaal. Deze jas zit niet alleen heerlijk, maar ze is ook lekker warm voor als het ‘s avonds wat frisser wordt. Je kan deze jas onder andere vinden bij engelbert strauss. Natuurlijk ook wel bij een doe-het-zelf winkel zoals Gamma, maar wij vinden de kwaliteit heel belangrijk.

3. Graafplekken

Veel honden vinden het geweldig om te graven, maar jij bent er wellicht minder blij mee. Voorzie daarom een speciale graafplek met losse grond en verstop daarin een bot of wat snoepjes, dit zal hun natuurlijke instinct om te graven aanmoedigen. Het zal hen ook weerhouden om op andere plekken te graven in de tuin waar jij het niet zo graag hebt. Geef de graafplek hoge zijkanten zodat de grond niet helemaal verplaatst wordt.

Graaft je hond bij de schutting? Dan zou hij wel eens bang of zenuwachtig kunnen zijn. Gelukkig kan je dit makkelijk oplossen door een veilige plek te maken in de tuin. Je kan dit doen door een hoek te maken met wat speelgoedjes van de hond of een hondenhok te bouwen. Een hondenhok is trouwens ook ideaal wanneer je hond wil schuilen voor de regen of kou.

Tuin hondvriendelijk

4. Een plekje in de schaduw

Van al dat lopen en spelen krijgt een hond het snel warm. Na een paar rondjes rennen in de tuin, gaan ze vaak al ergens languit liggen. Ook op warme zomerdagen hebben honden nood aan wat verkoeling. Voorzie daarom een plekje in de schaduw, bijvoorbeeld onder een boom of struik. Zo kan je hond rustig bijkomen en afkoelen.

5. Vermijd giftige planten

Planten zijn mooi en creëren een gezellige sfeer in de tuin. Maar sommige planten zijn ook giftig voor honden en kan je dus beter vermijden. Vraag daarom altijd advies als je planten gaat kopen. Deze bekende planten zijn alvast giftig voor je hond: rhodondendron, goudenregen, taxus, vingerhoedskruid, ridderspoor, narcissen, tulpen en lelies. Mocht je één van deze planten toch graag in je tuin willen hebben, dan zou je kunnen overwegen om ze in hangpotten te planten. Hang ze wel hoog genoeg zodat je hond er niet bij kan.

6. Hondvriendelijke onkruidverdelger

Het gebruik van chemicaliën in je tuin kan je best vermijden, deze kunnen je hond ziek maken. Kies liever voor natuurlijke manieren om onkruid te bestrijden. Kokend water, azijn en zout zijn prima huisdiervriendelijke onkruidverdelgers en ze zijn nog goedkoop ook!

Hondvriendelijk tuin

Heb jij nog tips om je tuin hondvriendelijk te maken? Laat het weten bij de reacties!

Share.

About Author

Leave A Reply