Waarschijnlijk ken je het wel, die lege plek op de muur die je aanstaart. Of die lege plek onder de trap waar je al jaren niets meedoet behalve de stofzuiger eronder zetten. Als je dit gevoel herkent is het raadzaam om verder te lezen, want er zijn namelijk veel – leuke – manieren om een ‘kaal’ huis te verfraaien.

Voorkom dat je gasten zich afvragen of je een minimalist bent – tenzij je dat juist wel bent natuurlijk -, en vul die lege gebieden in de huis inrichting op met behulp van smaakvolle tips.

Kunst
“Je hoeft niet veel op te hangen om de hele muur te bedekken,” zei een wijs filosoof ooit. Met een groot, dramatisch schilderij of kunstwerk kan je een hele muur vullen. Hang deze duidelijk in het zicht en je creëert als vanzelf een ruimte vullend effect.

Wees creatief
Pak een stel oude boeken met leuke covers en verwijder die covers voorzichtig van de boeken. Doe ze daarna in een aantal lijstjes en hang ze in een bepaalde vorm – bijvoorbeeld symmetrisch – op.

Een nieuwe functie
Als je lege ruimtes heb op te vullen kan je in het klein gaan denken. Die ruimte onder de trap is misschien niet groot genoeg om iemand te laten zitten – zou ook niet gezellig zijn in je eentje -, maar het is wel degelijk geschikt als speelhoek voor de kinderen. Daarnaast kan je ook een mooie plant plaatsen om de hoek te verlevendigen.

De eenvoudigste manier
Het eenvoudigst is om je interieur zo samen te stellen dat je geen lege plekken meer hebt, of in elk geval die plekken niet centraal stelt. Door vloerkleed, stoelen en luxaflex zo te draaien dat je de leegte niet ziet, kom je al een heel eind.

Share.

About Author

Comments are closed.