Veel mensen doen er alles aan om het huis optimaal te beveiligen tegen inbraak. Maar de garage ernaast of de schuur in tuin wordt vaak vergeten. Dat is nou precies de ‘zwakke plek’ waar inbrekers maar al te graag gebruik van maken. De hoogste tijd om hier verandering in te brengen! Met de tips uit het onderstaande artikel kun je de kans op inbraak flink verminderen.

Sluit een woonverzekering af

Om te beginnen is het verstandig om een goede woonverzekering af te sluiten. Hiermee houd je de inbrekers niet buiten de deur, maar creëer je wel een vangnet als het helaas tóch een keer misgaat. Omdat de inboedel vaak de meeste waarde heeft (en niet het schuurtje zelf), is een inboedelverzekering een goede keuze. Onder inboedel vallen alle spullen die verplaatsbaar zijn. Zowel de items die in je woning staan, als de spullen in de garage of schuur. Je bent niet alleen verzekerd tegen schade door inbraak/diefstal, maar ook voor schade door brand, storm of bliksem.

Investeer in goede sloten

Een van de beste tips is om direct te investeren in een goed, sterk en veilig slot. Vraag eventueel om persoonlijk advies bij een betrouwbaar bedrijf en laat het ook door een professional monteren. Als je een slot zelf op de verkeerde manier bevestigt, doet het weinig goeds voor de veiligheid.

Koop een garagedeur met keurmerk

Wil je de nieuwe garage beveiligen tegen inbraak? Dan is ook een veilige garagedeur met keurmerk noodzakelijk. Kies bijvoorbeeld voor een extra sterke deur met het Politie Keurmerk Veilig Wonen. Op deze manier wordt de kans dat inbrekers via de garage jouw woning betreden ook een stuk kleiner.

Laat niemand naar binnen kijken

Zorg ervoor dat er niemand van buitenaf in jouw garage of schuur kan kijken. Als een inbreker exact kan zien welke waardevolle spullen er staan, wordt de verleiding tot inbraak nog groter. Plak daarom de ramen af met folie of maak ze helemaal dicht voor nog meer veiligheid. Kan het raam open? Zet er dan ook een dievenklauw en/of een slot op.

Zet de fiets en scooter op slot

Zelfs als de garage of schuur dicht is, raden we aan om je fiets, e-bike of scooter op slot te zetten. Hiermee maak je het de inbrekers net wat lastiger, waardoor ze de spullen hopelijk laten staan.

Plaats verlichting rondom de garage of schuur

Plaats zo veel mogelijk buitenverlichting (met sensor) rondom je woning, garage en schuur. Dit is een eenvoudige manier om inbrekers af te schrikken. Zeker in een drukke woonwijk vinden ze het niet aangenaam om goed zichtbaar te zijn.

Share.

About Author

Hi, ik ben Joanne! Een echte creatieveling die altijd op zoek is naar nieuwe inspiratie. Werkzaam als fashion stylist, model en blogger (onder andere op mijn eigen website www.makepeoplestare.com). Ik ben gek op het creëren van mooie dingen in zowel beeld als tekst.

Leave A Reply