Planten zijn op het moment een enorme trend! Voor iedereen met groene vingers is dat een prachtige uitkomst: planten in huis halen, en genieten maar. Heb je het idee dat dit idee voor jou lastiger te verwezenlijken is, bij een gebrek aan groene vingers? Niet getreurd: er zijn een heleboel planten te vinden die je wél in leven kunt houden. Lees snel verder.

De cactus mag niet ontbreken

De cactus is wat ons betreft de absolute must-have voor iedereen die geen groene vingers heeft. Je kunt deze plant namelijk heus een paar weken vergeten – en de plant leeft gewoon vrolijk verder. Ideaal! Eens in de paar weken of zelfs maand een beetje water is voldoende, meer zorg heeft de cactus vrijwel niet nodig.

En dat is nog niet alles: de cactus is ook een beeldschone verschijning! Er zijn cactussen in allerlei soorten en maten te vinden. Ga je voor een variant met of zonder stekels, met of zonder ‘vachtje’, en in de vorm van een bol of meer een kegel? Kies jouw favoriet – of haal er gewoon meerdere in huis!
Cactussen: ideaal als je geen groene vingers hebt

Vetplanten: vrijwel net zo makkelijk

Naast de cactus is ook de vetplant enorm makkelijk te onderhouden. Ideaal dus, deze planten voor in huis! Daar komt bij dat ook de vetplant naar ons idee in het straatje mooiste planten voor in huis past: je raakt er niet op uitgekeken! Vooral de grote kamerplant in pot is een echte beauty: die steelt de show.

Ook bij vetplanten geldt dat ze er in allerlei soorten en maten te vinden zijn. Van planten met stekeltjes tot planten met bolletjes, en van staande planten tot hangplanten. Afwisseling is hierbij een goed idee! En zet bijvoorbeeld sommige planten op de tafel of kast, en hang andere planten aan de muur of het plafond.

De yucca is je vriend

Ben je op zoek naar grote planten in de woonkamer of grote planten in de slaapkamer? We zijn ook dol op de yucca: een grote variant onder de kamerplanten. Je haalt hiermee een plant in huis met een boom-look – om zo een echte urban jungle te kunnen creëren. Hoe groter je ‘m in huis haalt, hoe meer je voor dit effect gaat.

De yucca hoef je niet veel water te geven – of in ieder geval: niet vaak. Ook deze plant kun je dus gerust een paar weken vergeten: hij zal het je vergeven. In ruil daarvoor krijg je stralende bladeren terug, die een stijlvolle touch aan je huis geven.
Geen groene vingers? Haal deze planten in huis!

Haal een palm in huis

We sluiten af met een laatste voorbeeld voor grote, tropische planten binnen: de palm! Ga voor een kamerplant hoog als je deze in huis haalt – dit valt op als geen ander. Prachtig naast bijvoorbeeld de bank of het bed.

Waar de yucca iets wegheeft van een boom, haal je met de palm meer een grote struik in huis: ook dat trekt zeker de aandacht. Precies wat de bedoeling is, met leuke planten voor in huis!

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven. Anna's website als tekstschrijver en fotograaf: annaschouten.com

Leave A Reply