Hoe lang een bankstel mee gaat hangt natuurlijk af van hoe vaak je hem gebruikt. Wordt de bank elke dag meerdere uren door meerdere mensen bezeten of staat de bank op de slaapkamer en fungeert object waar je je gedragen kleding te ruste legt? Daarnaast is ook belangrijk hoe je met de bank omgaat. Als je namelijk een beetje zorgvuldig met je bankstel omspringt, gaat deze aanzienlijk langer mee.

Op het blog van Meubelboer.nl staan een aantal tips, waarvan we er hier drie bespreken. Het zijn vrij logische tips, maar om dit nog eens te herhalen en te expliceren kan geen kwaad.

1.      Een zitbank is om te … zitten!

Je zult het bijna niet geloven, maar een zitbank is gemaakt om op te zitten. Ga er dus niet op staan of springen en gebruik de leuningen ook niet als zitoptie. Het zorgt er alleen maar voor dat de bank sneller slijt en eerder de deur uit moet.

Springen bank

2.      Zet het bankstel bij voorkeur in de schaduw

Banken verkleuren door zonlicht. Dit is in het algemeen aan de orde, en het is niet anders voor leer of stof. Een verkleurde bank is niet alleen lelijk(er), maar ook de kwaliteit gaat achteruit door zonlicht. Als je de bank dus zo lang mogelijk goed wilt houden, doe je er verstandig aan deze in de schaduw te zetten. Als dat niet mogelijk is, kun je het beste iets van vitrage ophangen die je wellicht op het heetste moment van de dag voor de ramen kan trekken.

3.      Verwissel de zitkussens

Veel mensen zitten vaak op dezelfde plek, waardoor die plek sneller slijt dan de rest van de bank. Als je zo om het jaar de kussens verwisselt, zorg je ervoor dat de bank gelijkmatig slijt. De meeste mensen gooien een bank logischerwijs weg wanner één kant versleten is. Als je dus zorgt voor een meer gelijkmatige zit, gaat de bank langer mee.

Share.

About Author

Leave A Reply