We hebben niet allemaal de luxe om in een grote woning te wonen. En dat hoeft helemaal geen punt te zijn! Je moet misschien wat slimmere keuze maken om tot je ideale interieur indeling te komen – maar dit is zeker een mogelijkheid. Hoe je een kleine slaapkamer het best inricht? We delen onze tips!

Kleine slaapkamer: bed in de hoek

De plaatsing van je bed is belangrijk in een kleine slaapkamer. Waar je misschien de neiging hebt om het bed in het midden van de kamer tegen de muur te plaatsen, is dat in een kleine slaapkamer niet ideaal. Je kunt het bed vaak beter helemaal in de hoek plaatsen, zodat er om het bed zoveel mogelijk loopruimte vrij blijft. En dat staat ook nog eens heel gezellig in de slaapkamer!

Een kleine slaapkamer inrichten: 7 handige tips

Een kleiner bed

Het formaat van je bed telt ook mee in je slaapkamer. Een klein bed past hier immers beter dan een enorm bed. Nu hoef je heus niet samen met je partner op een eenpersoonsbed te gaan slapen. Maar kijk bijvoorbeeld naar een bed dat net een slag kleiner is dan je huidige bed – zo is er nog altijd voldoende plek om comfortabel te liggen, maar oogt de kleine slaapkamer direct ruimtelijker.

Eén nachtkastje naast je bed

Moet je per se twee nachtkastjes naast je bed hebben? Als er geen plek voor is, kun je juist ook voor één nachtkastje kiezen. Zo kun je je bed immers in de hoek kwijt, waar we het hierboven al over hadden!

Een wandplank in plaats van een nachtkastje

Heb je helemaal geen ruimte voor een nachtkastje in je kleine slaapkamer? Dan is een wandplank boven het bed een idee: hier kun je je benodigdheden ook prima op kwijt. Het is in een kleine kamer immers slimmer om in de hoogte te werken in plaats van in de breedte. En zo’n wandplank ziet er ook heel stijlvol uit!

Kleine slaapkamer ideeën: een enkel nachtkastje

Een hoogslaper in een kleine slaapkamer

Over gebruik maken van de hoogte gesproken! Je kunt ook denken aan een hoogslaper: zo is er onder je bed nog een heleboel ruimte vrij voor een bureau. Of plaats hier in je kleine slaapkamer een kledingkast.

Licht kleurgebruik

Denk ook na over het juiste kleurgebruik bij een kleine slaapkamer inrichten. Je kunt het best kiezen voor lichte kleuren, zoals wit, beige of zand. Zo lijkt de kamer namelijk optisch groter. Donkere kleuren hebben juist het tegenovergestelde effect.

Een minimalistische aankleding

Ten slotte is een minimalistische aankleding van je kleine slaapkamer raadzaam. Hoe gezellig het ook is om er veel accessoires te plaatsen, de kamer oogt al snel te vol en rommelig. Dat is ook niet bepaald bevorderlijk voor je nachtrust! Met een simpele styling zit je hoe dan ook goed.

Meer lezen? Kleine woonkamer inrichten: zo doe je dat!

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven. Anna's website als tekstschrijver en fotograaf: annaschouten.com

Leave A Reply