Hoewel je misschien regelmatig zonder voorgeschreven recepten kookt, is het leuk om op sommige momenten echt uit te pakken in de keuken. Daar heb je recepten bij nodig! En hoewel je ze online kunt vinden, is het toch wel het mooist om uit een boek te koken. Zo heb je gelijk een excuus om prachtige kookboeken in huis te halen! Hoe je deze het best kunt tentoonstellen in de keuken, laten we je zien in deze blog.

Plaats het kookboek op een snijplank

Aangezien het gaat om een item in de keuken, doe je er goed aan om het boek te laten integreren in de ruimte. Zo hoort het boek er vervolgens helemaal bij! Een van onze favoriete ideeën hierbij is om het boek op een snijplank te plaatsen. Gewoon op het aanrecht!

Allereerst dient dit een praktisch doel: het boek wordt zo niet snel vies of nat! Daarnaast ziet het er mooi uit: het is net alsof je het boek op deze manier een plateau geeft, wat zorgt voor een sierlijke look. Bladeren maar!
Leg een kookboek op een snijplank in de keuken

Een kookboek tussen de ingrediënten

Of er nog meer manieren te bedenken zijn om het kookboek te laten integreren in de keuken? Maar natuurlijk! Leg het boek bijvoorbeeld tussen de ingrediënten neer. Zo ga je voor een speels effect! Of het te allen tijde praktisch is, is natuurlijk een andere vraag – maar van tijd tot tijd kun je best gaan voor deze look!

Het maakt de keuken namelijk echt Pinterest-waardig. Zo zorgt dit tafereel voor een kleurrijke uitstraling: iets wat zeker naar voren mag komen in de keuken. Als je daarbij ook nog eens de ingrediënten uitkiest die helemaal bij het boek passen, maak je de boel compleet.
Kookboeken tentoonstellen in de keuken: tips en inspiratie

Stapelen maar: boeken op elkaar

Je kent vast het idee van de stapel met tijdschriften in de woonkamer of slaapkamer. Dat ziet er wonderschoon uit, nietwaar? Een sierlijk geheel, met tegelijkertijd een uniek randje. Ook in de keuken kun je dit idee verwezenlijken – juist, met die kookboeken!

Stop ze dan ook niet weg in de boekenkast, maar stapel ze juist op elkaar. Handig: zo heb je die boeken meteen snel bij de hand. Daar komt bij dat dit er gewoon hartstikke gezellig uitziet – zeker als je speelt met de verschillende kleuren en lettertypes op de boekenkaften.
Stapelen maar: plaats kookboeken op elkaar

De klassieker: het kookboek op een standaard

We sluiten af met een klassiek idee van het kookboek in de keuken: zet het boek neer op een standaard. Daarmee weet je zeker dat je altijd goed zit! Ook is dit de meest ideale manier om het boek er voor langere tijd te laten staan: door de verticale positie neemt het boek maar weinig ruimte in.

Standaarden zijn er in allerlei vormen te vinden. Zo zien we hieronder een strakke houten variant: ideaal voor de moderne keuken. Maar ook kun je juist gaan voor een variant met opvallende afwerkingen. Het is maar net wat je graag ziet in je keuken! Maak het kookboek in de keuken helemaal eigen.
Een klassieker in de keuken: het kookboek op een standaard

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven. Anna's website als tekstschrijver en fotograaf: annaschouten.com

Leave A Reply