Als je veel make-up hebt, wil je natuurlijk dat je alles mooi, netjes en overzichtelijk kunt opbergen. Het lijkt moeilijk om make-up op te bergen, aangezien je te maken hebt met veel allerlei producten, in verschillende vormen en formaten. Met deze slimme tips lukt het je echter toch!

Make-up opbergen: logische verdeling

Let allereerst op het maken van een logische verdeling bij het opbergen van je make-up. Rangschik de producten bijvoorbeeld per categorie. Bewaar lipsticks, lipgloss en lippenbalsem bij elkaar. Ergens anders stop je juist je eyeliners en oogschaduw. Zo weet je ook direct waar iets ligt, als je ergens naar op zoek bent.

Je make-up voorraad mooi opbergen: 5 handige tips en tricks

Opbergen make-up: wat heb je echt nodig?

We hebben vaak de neiging om veel make-up te verzamelen. Dat maakt het make-up opbergen ingewikkeld: je hebt simpelweg te veel spullen. Ga je je make-up organiseren? Maak dan een selectie van de producten die je echt nodig hebt, en doe de rest de deur uit. Ook oude producten kun je na verloop van tijd wegdoen: met minimaliseren ruim je lekker op. Wil je het toch niet weggooien? Bewaar de producten die je minder vaak gebruikt dan op een andere plek, waar het minder in de weg ligt. En plaats de producten die je het vaakst gebruikt vooraan in je make-up voorraad.

Make-up opbergdoos

Een make-up opbergdoos is ideaal om te gebruiken. Kies het liefst een grote doos, zodat je er veel make-up in kwijt kunt. Zo zijn er make-up opbergdozen met verschillende vakken, die je op eenvoudige wijze kunt uitklappen. Het ligt er natuurlijk ook maar net aan hoeveel make-up je hebt: hier kun je de keuze op afstemmen.

Je make-up voorraad mooi opbergen: 5 handige tips en tricks

Make-up opbergsysteem

Heb je echt veel make-up? Dan is een opbergdoos waarschijnlijk niet voldoende. Ga in dat geval voor een make-up opbergsysteem, bestaande uit meerdere vakken en lades. Dit is vaak een kastje, die je in de slaapkamer kunt zetten. Een kaptafel met opbergruimte is ook een idee. Zoek je een budget-proof make-up opbergsysteem? Denk dan aan een systeem voor make-up opbergen van Action of een kast voor make-up opbergen van Ikea.

Opbergen make-up in de badkamer

Naast het opbergen van make-up in de slaapkamer, is het een optie om make-up op te bergen in de badkamer. Richt bijvoorbeeld een lade in het badkamermeubel in met je make-up voorraad. Het voordeel van opbergen van make-up in de badkamer is dat dit toch wel de meest praktische plek is om je make-up te doen. In de badkamer doe je immers ook je haar en maak je je in het geheel klaar voor de dag. Handig dus, om hier ook je make-up te doen!

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven. Anna's website als tekstschrijver en fotograaf: annaschouten.com

Leave A Reply