Steeds meer mensen kiezen voor een mooie walk-in douche in de badkamer. Dit is een douche die gelijk loopt met de vloer van je badkamer: je stapt er dus zo in, zonder dat je last hebt van een drempel of andere verhoging. Zo’n inloopdouche in de badkamer heeft verschillende voordelen: lees gauw verder!

Moderne badkamer met walk-in douche

Allereerst heeft een walk-in douche in de meeste gevallen een heel moderne uitstraling. Waar bij vroegere badkamers vaak voor een verhoging of ander opstapje werd gekozen, is het vandaag de dag juist in trek om een douche met een gelijke vloer te laten plaatsen. Als je van plan bent om de badkamer te verbouwen, is zo’n douche dus zeker een goede optie om met de tijd mee te gaan.

Dit zijn de 5 voordelen van een walk-in douche

Glazen wand inloopdouche

Wat bijdraagt aan die moderne look van een walk-in douche? Deze douche is meestal van glas gemaakt, met bijvoorbeeld een zwarte stalen afwerking – dat past helemaal in het straatje van een eigentijdse badkamer. Je kunt ook de verdere inrichting van het douchegedeelte hierop aanpassen. Kies in combinatie met het staal bij de walk-in douchewand voor een douchekop en temperatuurknoppen in een soortgelijke look. Zo sluit alles perfect aan!

Eén geheel met walk-in douche

Om het nog mooier te maken: de inloopdouche vormt al gauw één geheel met de volledige badkamer. Hier draagt het glas aan bij: het zicht wordt niet afgebroken. Ook de gelijke vloer speelt een belangrijke rol. Meestal heeft een badkamer met inloopdouche geen deur, maar alleen een walk-in douchewand, voor een nog netter uitzicht. Maar ook een inloopdouche met deur voldoet alsnog aan de uitstraling die je zoekt: daar is het glas zo belangrijk voor.

Dit zijn de 5 voordelen van een moderne badkamer met inloopdouche

Badkamer met inloopdouche biedt gemak

Niet alleen de looks tellen mee, maar ook het gemak van een moderne badkamer met inloopdouche. Zo is zo’n walk-in douche heel gemakkelijk als je een dagje ouder wordt. Zeker als je met deze badkamer make-over niet meer over een hoge badrand hoeft te stappen: stel veiligheid voorop. Het kan eigenlijk niet eenvoudiger: je kunt meteen instappen met een inloopdouche. Dat maakt dit een invulling van je badkamer die lang meegaat!

Inloopdouche in de badkamer: makkelijk schoonmaken

Ten slotte is het schoonmaken ook een stuk eenvoudiger met een walk-in douche. Zeker als je kiest voor een inloopdouche met zijwand, zonder deur: zo hoef je nog een onderdeel minder schoon te maken. Als je eerder bijvoorbeeld een badkuip met douchecombinatie in je badkamer had, is dit helemaal een verademing: nooit meer zo’n grote badkuip poetsen! Teken voor meer gemak en comfort in je badkamer.

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven. Anna's website als tekstschrijver en fotograaf: annaschouten.com

Leave A Reply