De badkamer is voor veel mensen een belangrijke ruimte in huis. Het is de plek waar je heerlijk kunt ontspannen na een drukke dag. Als je graag veel tijd doorbrengt in de badkamer, kan het wellicht wel een opknapbeurt gebruiken. Misschien is het sanitair aan vervanging toe, zijn de badkamermeubels versleten of droom je gewoon van een totaal andere inrichting. Wat de reden voor je verbouwing ook is, een aantal praktische tips komen altijd goed van pas! Wij hebben een paar belangrijke aandachtspunten voor je op een rij gezet.

Zet je wensen duidelijk op papier

Maak om te beginnen en goed en duidelijk plan. Zet al jouw wensen voor de nieuwe badkamer op een rij. Begin eerst met de praktische zaken zoals de indeling. Bedenk of de leidingen verplaatst moeten worden, waar de verlichting komt en of er bijvoorbeeld een extra muurtje gebouwd moet worden. Richt je daarna op de uitstraling van de badkamer. Bepaal de stijl, de kleuren en materialen. Vaak helpt het om een moodboard te maken met inspirerende afbeeldingen. Vraag eventueel om advies bij een professional.

Bepaal van tevoren het budget

Zijn alle wensen duidelijk? Mooi! Dan kun je nu kijken of het allemaal haalbaar is. Bepaal hoeveel geld je ongeveer uit kan geven aan deze verbouwing. Maak daarna een inschatting van alle kosten. Zitten deze twee bedragen ver uit elkaar? Dan moet je sommige keuzes opnieuw overwegen.

Huur een geschikte container

Als je zelf de oude badkamer gaat slopen, moet je het afval en puin natuurlijk ergens kwijt. Het makkelijkste is om een grote afzetcontainer te huren en voor het huis te zetten. Let er hierbij op dat je kiest voor een geschikte container. Je moet namelijk de verschillende afvalsoorten afvoeren op de juiste manier. Zo heb je bijvoorbeeld een bouw- en sloopcontainer, een speciale container voor groenafval, een puinafval container en een grofvuil container. Het is niet toegestaan om zomaar allerlei afval van verschillende categorieën bij elkaar te gooien. Verdiep je hier dus goed in.

Begin niet zomaar met slopen

Slopen lijkt zo makkelijk, maar kan ook een hoop problemen veroorzaken. Als je het sloopwerk zelf gaat doen, moet je niet zomaar als kip zonder kop aan de slag gaan. Maak van tevoren een goed plan en ga stap voor stap te werk. Zorg er ook voor dat je eerst het nieuwe sanitair, de badkamermeubels en de tegels bestelt. De levertijd van sommige producten kan soms behoorlijk tegenvallen. Het zou jammer zijn als de badkamer al helemaal gesloopt is, maar je nog een paar weken moet wachten tot je verder kunt met verbouwen.

Share.

About Author

Hi, ik ben Joanne! Een echte creatieveling die altijd op zoek is naar nieuwe inspiratie. Werkzaam als fashion stylist, model en blogger (onder andere op mijn eigen website www.makepeoplestare.com). Ik ben gek op het creëren van mooie dingen in zowel beeld als tekst.

Leave A Reply