Misschien denk jij: een trap is een trap. Maar dat zijn we niet met je eens! De ene trap is de andere niet. De kleuren, materialen en zelfs de vorm van de trap kunnen onderling sterk verschillen. We gingen op zoek en vonden 7 voorbeelden van prachtige trappen in allerlei verschillende looks.

1. Bicolor houten trap

Een houten trap hoeft zeker niet saai te zijn! Je kunt hem in de natuurlijke kleuren houden, maar na verloop van tijd moet hij toch behandeld worden. Check deze prachtige trap maar eens. Er is gekozen voor houtkleurige traptreden en leuning, terwijl de rest van de trap wit is. Dit geeft de trap een prachtig, strak uiterlijk.

bicolor houten trap

2. Zwevende trap

Een trap die in een open ruimte wordt geplaatst, bijvoorbeeld in de woonkamer, kan zwevend worden gemaakt. In dit geval bestaat de trap uit een trapvormig frame dat letterlijk in de lucht zweeft. De trap is alleen op het platte middendeel gesteund, de treden hangen in de lucht. Het gevolg is dat de trap niet massief in de ruimte aanwezig is en er heel elegant uitziet. Zo creëer je een ultiem stijlvol interieur.

Zwevende moderne trap

3. Hoogglans hout

Deze houten trap heeft chique op maat gemaakte trapleuningen en is prachtig afgewerkt. De treden zijn behandeld met een hoogglans lak en daarna extra ingewreven met olie. Zo heeft de trap een prachtige hoogglans look en ziet hij er schitterend uit. Een prima combinatie van een klassiek materiaal met een moderne afwerking.

Hoogglans houten trap

4. Klassieke trap

Deze trap is echt klassiek gemaakt. Hij doet denken aan de stijl van de jaren ’60 en ’70. De trap heeft een houten basis, maar de treden zijn bekleed met een dik tapijt. Zo is de trap niet alleen mooi en stijlvol, maar ook veilig omdat je niet uitglijdt op de treden.

Klassieke trap met tapijt

5. Open trap

De open trap is een trap die ook een zwevend effect heeft. Hij is echter wat massiever dan het vorige model zwevende trap. Deze trap heeft dikke, robuuste treden. Ze zijn gemonteerd op een dikke dragende metalen balk. De trap heeft zo een strak minimalistische look die prachtig past in het interieur.

Strakke minimalistische trap

6. Modern met een klassiek tintje

Deze trap is bijzonder. Aan het interieur en aan de trapleuningen te zien is het een modern interieur. Toch is de trap bekleed met een klassiek grijs tapijt. De combinatie is verrassend en boeiend. Dankzij de afwerking in strak wit ziet de trap er toch modern uit zonder kil te zijn.

Moderne trap met tapijt

7. Hangende trap

Zoek jij naar een trap die wat gewaagder is? Dan is deze trap jouw keuze! De trap wordt licht gesteund door korte metalen balken. Maar de trap wordt ook gedragen door de metalen draden die aan het plafond verankerd zijn. De trap ziet eruit als een soort hangbrug en veert mee als je erop loopt. De draden fungeren ook als trapleuning.

Hangende trap

Trappen zijn er zoals gezegd in alle soorten en maten. Van een klassieke, donkere eikenhouten trap tot een modern licht en hangend model en alles wat er tussenin zit. Met deze 7 voorbeelden van prachtige trappen heb je in elk geval genoeg inspiratie opgedaan voor originele ideeën voor je eigen trap!

Share.

About Author

Leave A Reply