Ga je schilderen thuis? Of het nu om de muur of om een meubelstuk gaat: de kans is groot dat je schilderstape of afplaktape gebruikt. Dat is een slim idee, aangezien je hiermee mooier en netter kunt schilderen. Maar dan moet je de tape natuurlijk wel op de juiste wijze gebruiken! Dit zijn onze tips.

Neem de tijd voor het plakken van schilderstape

Je wilt waarschijnlijk snel beginnen met het schilderen. Toch willen we je op het hart drukken: neem de tijd om de schilderstape goed te plakken. Als je hierbij haast hebt, is de kans groter dat de boel mislukt. En dan kun je opnieuw beginnen. Wees dus een beetje geduldig – zo maak je het mooiste werk.

Controleer of afplakband schilderen recht zit

Het belangrijkste onderdeel om in de gaten te houden? Check of je de schilderstape recht hebt geplakt! Meet dit het liefst met een waterpas, want dit is nauwkeuriger dan het blote oog. Het kan ook helpen om er samen met iemand anders, zoals je partner of je buurman of -vrouw, even goed naar te kijken: twee paar ogen zien meer dan een. Pas als je zeker weet dat de tape precies goed zit, ga je aan de slag met schilderen.

Schilderstape gebruiken: dít zijn 5 tips die je wilt weten!

Afplaktape verf: controleer of het goed vastzit

Het is heel vervelend als tijdens het schilderen ineens blijkt dat je tape niet goed vastzit. Controleer dit daarom altijd! Duw het liefst nog een keertje extra tegen je tape. En stof bijvoorbeeld de plinten eerst even goed af voordat je begint met tape plakken. Stof maakt namelijk dat de hechting afneemt.

Schilderstape verwijderen: wacht niet te lang

Wanneer schilderstape verwijderen? Het is verstandig om hier niet te lang mee te wachten. Meestal staat op de verpakking wanneer je de tape moet verwijderen. Doe dit het liefst zo snel mogelijk, nog voordat de verf is opgedroogd. Wil je langer wachten? Kies dan voor een speciale tape, die je langer kunt laten zitten. Schilderstape laten zitten is wellicht handig als je meerdere verfklussen wilt uitvoeren, waar je langer over doet. Dan heb je dus wel de speciale variant nodig!

Schilderstape gebruiken: dít zijn 5 tips die je wilt weten!

Afplaktake schilderen: hoe moet je dit verwijderen?

Hoe lang schilderstape laten zitten? Het is dus al duidelijk: haal de tape snel weer weg. Zo is de tape al weg voordat de verf is opgedroogd – dit maakt het het makkelijkst om de tape weg te halen. Trek de tape heel voorzichtig los. Je hoeft er niet te hard aan te trekken. Zeker als de tape er pas net opzit, komt de tape eenvoudig los. Ook dit klusje kun je maar weer beter met precisie aanpakken!

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven. Anna's website als tekstschrijver en fotograaf: annaschouten.com

Leave A Reply