Kan jouw woning wel wat pit gebruiken? Ben je uitgekeken op je huidige interieurstijl, die misschien wat saai en oppervlakkig is? Het kan je helpen om een speels interieur in te richten. Unieke samenstellingen, bijzondere materiaalsoorten en andere speciale details komen hierin naar voren – en zorgen voor nieuw leven in de brouwerij. Dit zijn belangrijke tips!

Speels interieur: more is more

Hoewel het vandaag de dag zo gebruikelijk lijkt om het interieur minimalistisch in te richten, zitten er niet enkel voordelen aan deze trendy stijl. Sterker nog, na verloop van tijd kan het toch zo zijn dat je weer uitgekeken raakt op die basic inrichting, die eigenlijk maar weinig spannend is. In een speels interieur kies je niet voor less is more, maar juist voor more is more! Maximalisme dus, in plaats van minimalisme. Je mag dan ook behoorlijk uitpakken. Wees niet bang om je woning met veel accessoires in te richten, om veel kleuren te gebruiken en om verschillende materiaalsoorten te kiezen. Hieronder gaan we er verder op in.

Speels interieur inrichten: 4 slimme tips en tricks

Veel kleuren in een speels interieur

De beste manier om een speels interieur in te richten? Laat veel kleuren terugkomen in je huis! Wissel die grijze bank in voor een groen exemplaar. Vervang je bruine tafel voor een geel design. Om maar wat te noemen! Zo heb je zo min mogelijk suffe en basic kleuren in huis – al kun je natuurlijk nog altijd een paar items in een basic look laten staan. Combineer ook kleuren met elkaar: twijfel niet om hiermee uit te pakken. Een blauwe muur met een roze bankstel? Lekker doen!

Veel kleuren in een speels interieur

Prints en patronen in huis

Niet alleen kleuren doen het werk, maar ook prints en patronen. Laat het liefst lekker veel patronen terugkomen. Stippen, strepen, bloemen, dieren en geometrische vormen – je kunt alle kanten op. Waar kun je een print laten zien? We denken meteen aan behang met een opvallend patroon. Een panterprint, een botanische print of een print van een skyline bijvoorbeeld. Denk verder aan accessoires met prints: leuke posters of foto’s aan de wand, en kussentjes met een opvallende hoes.

Speels interieur inrichten: 4 slimme tips en tricks

Verschillende materiaalsoorten bij elkaar

Ook de verschillende materiaalsoorten en texturen passen bij een speels interieur. Denk aan de kussens op de bank: combineer velvet met vilt, en wol met katoen. Een fluwelen bank is tevens een goede optie, dat valt namelijk direct op. Fan van de fluffy trend? Ook deze stijl kun je terug laten komen! Van een fluffy vloerkleed tot een fluffy kleed, deze materiaalsoort trekt sowieso de aandacht. En verder kun je bijvoorbeeld hout, bamboe en metaal combineren in een ruimte – het lijkt bont, maar vormt vaak een fraai geheel.

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven. Anna's website als tekstschrijver en fotograaf: annaschouten.com

Leave A Reply