Droom je ervan om een thuis spa te hebben? Hoewel het natuurlijk lastig is om precies dezelfde luxe te ervaren als in een grote spa buiten de deur, is er meer mogelijk dan je misschien denkt. En het is ook nog eens leuk om aan de slag te gaan met een spa thuis! Kun je nog wel wat tips gebruiken? Lees dan gauw verder.

Thuis spa: bad is ideaal

Bij een luxe badkamer inrichten is een bad toch zeker wel een uitkomst. Hier kun je immers urenlang in gaan liggen, om tot rust te komen. Als je een badkamerverbouwing op de planning hebt staan, is het dus zeker aan te raden om een bad toe te voegen aan de ruimte. Je kunt zelfs speciale luxe baden bekijken, zoals een bad met bubbelfunctie. Wat een heerlijk vooruitzicht om dit in je badkamer thuis te hebben!

5x Tips om je badkamer in een luxe thuisspa te veranderen!

Luxe douche voor een spa thuis

Geen ruimte voor een bad? Dan is een luxe douche ook al een heerlijk idee. Ga voor een regendouche, aangezien dit echt een stuk comfort biedt. Zo ervaar je dat stuk wellness thuis!

Thuis spa maken: geur als sensatie

Wat een terugkerend thema is in een spa? Geur! Het ruikt immers altijd heerlijk in een spa, naar lavendel en andere rustgevende kruiden. Bij je thuis spa is het dus belangrijk om geur een hoofdrol te laten spelen. Zet geurstokjes in de ruimte neer, of denk aan een geurkaars. Een ander idee is een diffuser met aroma, die automatisch geur verspreidt. Daar kun je iedere keer weer van genieten als je de badkamer binnenstapt! Ook badproducten met dergelijke geuren zijn goed om te kiezen.

5x Tips om je badkamer in een luxe thuisspa te veranderen!

Rustgevende elementen in de wellness ruimte thuis

Ook rustgevende elementen zijn belangrijk om een spa-gevoel te creëren. Kies voor sfeervolle, donkere kleuren in de badkamer. Verf de muur bijvoorbeeld in donkergroen in plaats van wit, of kies voor tegels in bruin, zand of donkerblauw. Dat oogt al direct anders. Haal luxe handdoeken in huis. Richt je badkamer in met natuurlijk materialen, zoals een handdoekrek van hout, opbergmandjes van rotan en veel planten die je ophangt of neerzet. En kies voor warme verlichting, in plaats van felle lampen. Op die manier zorg je voor sfeer.

5x Tips om je badkamer in een luxe thuisspa te veranderen!

Eigen wellness thuis: een sauna

Tot slot is het een idee om eraan te denken om een sauna te nemen thuis. Een infraroodsauna is hier bijvoorbeeld goed geschikt voor. Je kunt ‘m kwijt in de badkamer, als hier nog plek voor is. Of denk aan een sauna op de zolderkamer of in de slaapkamer, mocht het in de badkamer niet passen.

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven. Anna's website als tekstschrijver en fotograaf: annaschouten.com

Leave A Reply