Tegenwoordig wonen veel mensen klein. In een appartementje bijvoorbeeld. Niets mis mee, maar het is wel verstandig om goed na te denken over de inrichting van een kleine woning. Hoe ga je bijvoorbeeld slim om met een kleine keuken? In deze blog geven we tips voor een kleine keuken groter laten lijken. Lees en leer!

Het kleurgebruik in een kleine keuken

Een kleine keuken inrichten: allereerst komt het neer op het kleurgebruik! Dit kan echt een verschil van dag en nacht maken. Om een ruimte groter te laten lijken, is het belangrijk om lichte kleuren te gebruiken. Wit is een optie: een witte keuken kan prachtig zijn, zeker in een modern interieur.

Heb je toch liever iets meer kleur in de ruimte? Dat kan ook zeker – het is voornamelijk van belang dat je uit de buurt blijft van donkere tinten. Maar kleuren als beige, zand of crème kunnen zeker. Let er overigens op dat je het keukenblad en de -kastjes in deze lichte kleuren kiest, maar net zo goed de gebruiksvoorwerpen en accessoires in de keuken! Alles telt mee.

Tips om een kleine keuken groter te laten lijken

Omgaan met beperkte ruimte

Je zult eraan moeten geloven in een kleine keuken: je kunt simpelweg niet enorm veel spullen hebben. En eerlijk is eerlijk: heb je al die spullen daadwerkelijk nodig? Denk aan een cakevorm: als je misschien eens in de paar jaar een cake bakt, kun je ‘m vast van iemand lenen. De rest van de tijd staat ‘ie gewoon lekker niet in de weg in de kast. En zo geldt dat voor wel meer spullen! Probeer dus echt een kritische keuze te maken en alleen de essentials in huis te houden.

Er is niets zo vervelend als een keuken die propvol staat. Elke keer irriteer je je dan weer aan een lade die niet goed sluit, of een kast waarin je niet goed bij de spullen kunt zonder dat er iets uitvalt. Het heeft dus zeker een voordeel, een opgeruimde keuken! In een kleine keuken is dit een essentieel onderdeel.

Genoeg licht bij de inrichting van een kleine keuken

Een kleine keuken groter laten lijken lukt ook door voor voldoende verlichting te zorgen. Net als de lichte kleuren eigenlijk, waar we het hierboven al over hadden. Zeker in de herfst en winter sta je regelmatig in het donker te koken, als de zon buiten al onder is gegaan. Daarom speelt verlichting zo’n grote rol in deze ruimte in huis!

Nu is het in een grote keuken ook al fijn om goed licht te hebben, om alles goed te kunnen zien. Maar in de kleine keuken heeft dit nog een andere rol: je keuken lijkt zo groter! Zorg er daarbij voor dat elk hoekje in de keuken goed verlicht wordt. Hang bijvoorbeeld een rij met wandlampen op. Of zorg voor goede hanglampen boven de keuken. Daar profiteer je alleen maar van met een klein keukenblok!

Een kleine keuken inrichten: lees onze handige tips

Werk in de hoogte

Ten slotte in de rij van kleine keuken tips: werk in de hoogte! Zo zijn keukenkastjes aan de wand onmisbaar. Maar ook daarbovenop kun je waarschijnlijk nog wel wat pannen kwijt. Of hang planken aan de muur, waar je kruidenpotjes of flessen met olie op kwijt kunt.

Alles wat je zo weer uit de kastjes onder het keukenblad kunt halen, scheelt qua ruimte! Je verdeelt dus eigenlijk de spullen met deze tips voor een kleine keuken. Zo kun je overal weer beter bij.

Share.

About Author

Anna Schouten (1993) woont in een leuk appartementje in het centrum van Utrecht. Daar verandert ze het liefst regelmatig het een en ander aan haar interieur. Een extra plantje hier, een nieuwe print aan de muur daar. Ook houdt ze er de laatste woontrends bij. Voor LivingTomorrow.nl komt haar passie voor wonen samen met haar andere grote liefde: schrijven. Anna's website als tekstschrijver en fotograaf: annaschouten.com

Leave A Reply